Rankingevents wéér uitgesteld; wel toernooi in Den Bosch

logo knbbEcht nieuws kun je het niet noemen, want dit zag iedereen al aankomen: de toch al uitgestelde start van het rankingseizoen gaat ook komende zondag niet door. De toernooien (Grand Prix en vier regionale A-rankings) zijn nu een week opgeschoven, zo heeft de KNBB vanmiddag laten weten.

Maar er is ook goed nieuws: het onstane gat in de toernooikalender wordt spontaan opgevuld door De Dieze in Den Bosch, thuishaven van eredivisieclub InterConnect. Daar vindt komende zondag een open 6-reds toernooi plaats.

Het is al de tweede keer dat de start van het rankingseizoen moet worden uitgesteld. Als eerste speeldag had de KNBB 18 oktober in gedachten, maar dat bleek onhaalbaar omdat de concept-kalender pas minder dan een week daarvoor klaar was.

En nu is het dus ook niet gelukt om deze vijf toernooien drie weken later op poten te zetten. Je moet al bijna een rasoptimist zijn om te geloven dat volgende week wél alles van een leien dakje zal gaan.

In een schrijven aan zijn leden erkent de KNBB vanmiddag dat zowel competitie als ranking “wat rommelig van start gegaan” zijn. Dat komt door de samenvoeging met de DBSA, aldus de bond.

De definitieve kalender, die na enig uitstel voor deze week was beloofd, zal nu “in de loop van de volgende week” verschijnen.

Veel zaalhouders zijn het getreuzel in Nieuwegein inmiddels beu. Exploitant Misja van Vonderen van De Dieze heeft daarom besloten voor aanstaande zondag maar zélf een toernooi te gaan organiseren, te meer omdat veel spelers de 8e november toch al in hun agenda hadden afgeblokt voor een van de rankingtoernooien.

In De Dieze gaat het om een 6-reds toernooi. Deelname staat open voor iedereen, maar er zijn dus - voor alle duidelijkheid - geen rankingpunten mee te verdienen.

Kijk hier op de site van De Dieze voor meer info en inschrijving.

Lees ook:Tielemans wint 6-reds toernooi in Den Bosch
Lees ook:NK vindt plaats in Den Bosch, inschrijving geopend
Lees ook:Inschrijving NK geopend, hoofdtoernooi in Maassluis
Lees ook:Alles wat je altijd al over het NK wilde weten
Lees ook:Snookerbond kondigt “knallend 2010″ aan

6 reacties op “Rankingevents wéér uitgesteld; wel toernooi in Den Bosch

  1. Kevin

    Misschien is de nieuwe opzet te ambitieus. Snooker heeft momenteel niet zoveel spelers, zalen en vrijwilligers als bij de sectie pool waar deze ranking opzet van gekopieerd is.

    Ik denk dat er meer kans van slagen is wanneer dit seizoen de “oude” vertrouwde formule van stal wordt gehaald. Scheelt in alles een factor 5.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MLD

    Ben ik t mee eens, alleen het toernooi afwerken op een dag en open loting…alleen het NK plaatsen via ranking.

      /   Beantwoorden  / 
  3. DCF

    En de ouderwetse gezelligheid mag dan van mij ook weer terugkeren op de toernooien!

      /   Beantwoorden  / 
  4. MLD

    Heb ik wat gemist?Wanneer was dat dan?In de tijd van Brian Smits?
    Snel maar weer de oogjes dicht en terug naar eind jaren 80!

      /   Beantwoorden  / 
    1. DCF

      Ohja daar hoorde jij toen ook niet bij! Rare eend in de Bijt!

        /   Beantwoorden  / 
  5. DCF

    Hoe laat zal ik je afslachten vanavond?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.