Goe-je-mor-gen…!

snooker symboolfoto 4Laten we de week eens lekker beginnen. Luca Brecel traint momenteel op de World Snooker Academy in Sheffield. Dit weekend speelde de 14-jarige Vlaming daar een best-of-9 partij tegen Liang Wenbo, je weet wel, Shanghai Masters-finalist en provisional nummer 14 van de wereld.

Goed, nu wil je de uitslag van die partij weten? Het werd 5-4 voor Luca. Kan gebeuren, denk je, Luca heeft immers ook al eens van Jimmy White, Ken Doherty, Joe Perry gewonnen.

Wil je ook Luca’s breaks weten? Oké, gaan we: 93, 98, 99, 107 en 139…

Koffie, of ben je al klaarwakker nu op de vroege maandagochtend?

Lees ook:Cue Tips [7]
Lees ook:Scottish Open: McGill tegen Ding in finale
Lees ook:Poll: Wie wint het eerste WK voor senioren?
Lees ook:Korte partijen nog geen garantie voor verrassingen
Lees ook:Nieuwe sponsor voor Shanghai Masters

7 reacties op “Goe-je-mor-gen…!

  1. Ruud Klarenbeek

    Helemaal top en hoop dat Luca de top zal halen. Een topper uit de lage landen zou goed zijn voor de sport al zijn reeds behaalde uitslagen natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

      /   Beantwoorden  / 
  2. van den winkel jimmy

    De max als je dit nu allemaal al kan, ben wel benieuwt wat de breaks van Wenbo waren.
    En nu Ding een kopje kleiner maken zou ik zeggen :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Carlo

      De hoogste breaks in die vier dagen dat wij daar waren is een 141 van Ding en de 139 van Luca.

      Groeten Brecel Carlo.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Eric Willemsen

        Die 147′s bewaart Luca nog even voor thuis, begrijp ik? ;-)
        Zonder gekheid: prachtige prestaties natuurlijk van zoonlief en ze zijn daar in Engeland vast gewaarschuwd…

          /   Beantwoorden  / 
  3. Joris

    Hij wordt iedere dag beter als je het zo hoort. Jammer dat hij niet mee doet aan het InterConnect Open.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Carlo

    Dag allen,

    Op 25 november is Luca met zijn ouders voor een vierdaagse stage naar de Worldsnooker Academy van Sheffield geweest. Bij de aankomst in het Institiute of Sportcomplex wisten we al dat het een ervaring ging zijn op professioneel niveau want er komen mensen uit heel het land om er hun geliefkoosde sport uit te oefenen. Bij het binnen gaan werden we ontvangen door de manager van de Snooker Academy Keith Warren en ook een beetje verlegen Ding stond ons op te wachten. Gezien het late uur (17:00) had Luca nog een uurtje de tijd om eens te proeven van de moeilijke en snelle tafels maar op een toeziend oog van Peter Ebdon had Luca al snel een paar balletjes gepot.

    De volgende ochtend waren wij als eerste daar en het mooie is dat iedereen zijn eigen tafel speelklaar maakt voor een goede trainingsdag. Peter Ebdon kwam aan Luca vragen voor een wedstrijd te spelen en dit was voor Luca maar een woord of hij legde de ballen al klaar om een best van negen te spelen.Ebdon ,of hij nu traint of op Tv speelt,hij speelt altijd zeer geconcentreerd. De eerste partij heeft Ebdon gewonnen met 5-4 en de tweede met 5-1. Na afloop van de 2 sessies kwam Peter naar ons en dit zijn de woorden van hem, U heeft de volgende Hendrey in Uw handen ik was blij geweest als ik op die leeftijd het spel zo kon spelen als Luca , ik ben echt onder de indruk want eigenlijk kan hij met dit snooker in de Maintour spelen, echt onder de indruk.In het totaal heeft Luca tegen hem op die vier dagen 6 keer een best van 9 gespeeld,waarvan Luca er 2 heeft gewonnen tegen Ebdon met 5-4.

    De volgende wedstrijd was het de beurt aan Liu Chuang( in de Crucible gespeeld tegen Ronnie O’Sullivan) en deze partij won Luca met 5-4.De volgende dag werd Liang Wenbo uitgenodigd om met Luca te spelen en de spontane jonge Chinees zag het wel zitten om met Luca te sparren. Eerste partij 1-5 voor Wenbo dan 5-1 voor Luca,5-3 voor Wenbo en 5-4 voor Luca waar Luca het voorlaatste frame een mooie 93 clearence maakte op deze zeer kleine pockets en snelle tafels waarvan Liang Wenbo nog vertelde dat de tafels in de Academy kleinere pockets hebben dan de TV tafels anders zouden de mensen niet meer kijken naar het snooker.(maar vergis U niet de pockets van de tv tafels zijn toch wel kleiner dan eender welke clubtafel.) deze van de Academy zijn extra klein om scherper te kunnen trainen.

    In 1 van de volgende patijen was het de beurt aan Ding maar als ge ziet is hij altijd bezig met zelfcontrole over zijn cue action en traint ook zeer veel alleen. Deze wedstrijd werd met 5-2 gewonnen door de Chinees.

    Luca heeft bij deze ervaren spelers geen enkele keer echt onder gelegen en Luca kenende legt hij zijn lat altijd zeer hoog,ook om eens te zien hoe ver hij staat op dit moment want als hij daar letterlijk van tafel geveegd werd dan moesten wij ons vragen beginnen stellen van het snookerniveau in ons klein Belgenlandje dus we zitten op het goede spoor.

    Als afsluiter heeft Luca nog een beetje getraind met een plaatselijke gast van 11 jaar en geloof mij ook een opkomend talentje en voor hem was Luca nu het idool waar hij naar opkeek,volgens zijn ouders is Luca niet onbekend in de UK. Tegen deze knul heeft Luca gewonnen maar het manneke was zo blij dat hij een frame had gepakt tegen Luca en vroeg na afloop of hij een foto met Luca mocht hebben want Luca had tegen hem een mooie 139 clearence gemaakt wat tevens met Ding zijn 141 de hoogste was in die vier dagen stage.

    De breaks van Luca in Sheffield waren, 93-98-99-107 & 139 en dan de 50,60,70 breaks niet meegeteld want dat is daar de normaalste zaak van de Wereld. Het is de bedoeling zo een 3 a 4 keer per jaar naar de Snooker academy in Sheffield af te reizen en zo zijn niveau op te krikken en met sparringpartners als deze heren te trainen. Met vriendelijke groeten, het Luca-Team.

    Met vriendelijke groeten, het Luca-Team.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Beste Luca-Team (Carlo), dank voor dit interessante verslag. We blijven Luca graag volgen dus houd ons op de hoogte.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.