BK: Godeyne wint, Jans voor jubileumzege

Winst in zijn verloren gewaande kwartfinale heeft Nicky Godeyne blijkbaar vleugels gegeven. De Limburgse junior werd gisteren in Gent Belgisch kampioen.

Godeyne versloeg in de finale Jurian Heusdens na een 2-3 achterstand met 6-4, onder meer dankzij vijf breaks boven de 30. Heusdens had een 59 als topbreak.

De discussie over zijn kwartfinale tegen Angelo Eyckmans verstomt overigens niet. Zo is het de vraag of die partij überhaupt voortgezet had morgen worden nadat die bij 0-3 als beëindigd werd beschouwd.

Immers, als spelers en referee een wedstrijdformulier ondertekend hebben, is de kous af.

Hoe dan ook, het neemt niets weg van de sportieve prestatie van Godeyne, die zijn eerste nationale juniorentitel wint. Opponent Heusdens verloor nu al voor het derde jaar op rij in de finale: eerder waren Kristof Vermeiren (2010) en Luca Brecel (2011) te sterk.

Bij de vrouwen krijgt Wendy Jans een nieuwe kans op haar tiende nationale kampioenschap na de verrassende finalenederlaag tegen Isabelle Jonckheere vorig jaar.

Nu is Caty Dehaene haar tegenstandster. Dehaene stond sinds 1995 al drie keer in een eindstrijd, maar trok daarin telkens aan het kortste eind.

Jans gaf op weg naar de finale geen enkel frame af; Dehaene deed dat wel: tegen Kirstin Coun (3-1) en in de halve finale tegen Nawal Touzani (3-2).

Bij de masters spelen Guy Hendrickx en Yvan Van Velthoven de eindstrijd. Hendrickx won met 4-3 van Mario Van Herk, die eerder titelverdediger Kurt Desplenter onttroond had.

In de andere halve finale bleef Van Velthoven de verliezend finalist van 2011 en de regerend kampioen bij de mannen, Peter Bullen, de baas. Ook hier werd het 4-3.

Het BK-mannentoernooi verkeert nog in een vroege fase: de geplaatste spelers komen hier pas vanaf komende zondag aan bod.

Voor meer informatie over het BK kijk je op de site van de BBSA.

Lees ook:Wendy Jans voor elfde keer Belgisch kampioene
Lees ook:Wendy Jans herovert Belgische titel
Lees ook:BK: Brecel tegen Van Velthoven in finale
Lees ook:Brecel, Jans opnieuw Belgische kampioenen
Lees ook:BK: Yvan Van Velthoven pakt unieke dubbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.