Peter Bullen, winnaar én verslaggever BK dubbels

snooker symboolfoto 4Kijk, dat noem ik nog eens een toernooiverslag uit eerste hand. Kersvers Belgisch dubbelkampioen Peter Bullen verrast me vandaag in mijn mail-inbox met zijn persoonlijke en uitvoerige relaas van het BK 2010.

Het verslag laat niets te wensen over. Gedetailleerd beleven we mee hoe Bullen en partner Kevin Van Hove zich afgelopen weekend bij Sunparks in Mol opwerken tot de finale…

… die ze diep, diep in de nacht winnen van Alain Vandersteen en Yannick Poulain, 5-4. Voor Bullen overigens al de vijfde dubbeltitel in tien jaar; drie daarvan met Van Hove.

Ga er maar even goed voor zitten. Hier komt het ongecensureerde verslag!

Zondagmorgen vol verwachtingen naar Sunparks vertrokken, als ik daar toekwam al direct de verkeerde parking opgesjeest natuurlijk. Dan maar naar allesweetman Ludo gebeld, en na 5 minuten was ik in the venue.

Er hingen al direct papieren omhoog ivm kleding, en silence please! Het wordt tijd dat er eens een lijn komt in het optreden van scheidsrechters, de spelers worden verwacht professioneel te zijn, dan moet iedereen da zijn!

Alé vooruit met de geit, de eerste match tegen Deflandre en Reggiani, 2 gasten van Henegouwen, nooit gezien .. We komen aan tafel en de ref zei dat we al 1-0 achter stonden.

Waarom was redelijk onduidelijk want we waren gewoon aanwezig en aangemeld, ik weet niet wat ge nog meer kunt doen, tenzij dat ze willen dat we constant bij de tornooileiding in de buurt waren (die zouden trouwens ons gezaag rap moe zijn!).

Ok we beginnen dus toch 0-0, gelukkig, want amai wat waren dat voor lakens, zo snel, zelden meegemaakt, zo een supertafels, niet normaal, ge moet het wel gewoon worden, en juist dat laatste duurde bij ons nogal lang.

Het eerste frame komen we 61-1 achter..met nog 59 op tafel, zag er niet te best uit dus, maar na een in/off en een rode met groen kunnen we terug gelijk komen, Kevin legt ne dikke snooker en de Pé maakt 43 leeg! Een paar goei safety’s en ze leggen zwart klaar, daarna ging het iets beter en we winnen 3-0.

We bleven dit keer maar in de buurt van de “leiding” en konden redelijk snel beginnen aan onze 2de match. Dit keer waren Jacobs en Vermeylen de tegenstanders. Die Vermeylen kan een aardige bal potten en die mannen winnen dan ook verdien een frame, in de rest waren wij gewoon beter dus 3-1.

Delsemme Lenaerts waren nog bezig tegen T’syen en Mens, redelijk close precies, maar toch een paar kanskes vakkundig verprutst en zodoende waren de franstaligen onze nieuwe tegenstanders. Den Delle, nog winnaar van de vorigge editie (toen nog samen met de Pé), das ne zotte potter, ONGELOFELIJK!!!

Tjonge jonge, die man kan snookeren, en idd na een paar mindere safes van de Pé, en zelfs nog een hele goeie 63 break van Kevin staan we 2-0 achter!

In gedachten was ik al naar huis aan ’t rijden, tot Kevin ineens inspiratie vond, ik weet niet waar, maar hij had ze wel, en maakte een paar mooie pots gevolgd door een aantal mini breaks, en ja we staan terug gelijk, 2-2!

Effe toiletbreak, beetje gedachten terug tegoei zetten, proberen te relaxen (das wel moeilijk als ge bibbert van de nerves), die mannen nog effe een hand geven voor ‘veel’ geluk, eigenlijk straf, want ge wilt nie dat die mannen veel geluk hebben en toch zegt ge da.. hmm.

Ik break, gene goeie, Delle mist ne lange, Kevin pot ne lange, legt ne goeie snooker, en de Serge is aan de beurt, ik krijg een kans maar moet bruggen over ne rooie om nen andere rooie in te rollen met een hoekje op zwart.. pff nee bedankt, miss! Serge doet identiek dezelfde stoot, en ik lig daar weer klaar om te bruggen.. nee nog ne miss please!!

Derde keer terug ne misser, maar nu wel een kanske zonder bruggen, en ik kan er ene instunnen, houden via het pak voor zwart, tussendoor is er een probleemke want zwart gaat mss nie op de spot, de zaalwachter ziet het en geeft de marker aan Kevin, ik zeg laat die da zelf doen, wat als Kevin die rode raakt bij de spot?

Die ref wou nie, uiteindelijk na aandringen heeft m het toch gedaan hij ging er nie op, en ik maak een 64 die de frame beslist! Yes Yes we win!

Amai zwaar matchke tegen een ongelofelijk sterke tegenstander! Ik was zo blij, mijn ma en zus waren daar ook, ik was content dat ze ons een goei match zagen winnen!!

De volgende tegenstanders waren nog nie begonnen aan hun match dus we hadden nog wa tijd.. rap een soepke in ons gezicht gaan gieten want na zo een tijdje spelen heb je energie nodig!

Na ongeveer anderhalf uur, kunnen we beginnen aan de volgende match tegen VD Maele en Vanwelsenaers, 2 ouw rotten..

Het eerste frame verliezen we na een aantal slechte stoten, de volgende twee doet Kevin een geweldige eindsprint om telkens op zwart de winst nog uit de brand te slepen. En in het laatste frame maakt de Pé ne mooie 49 clearance om de match af te ronden. 3-1!

Normaal nog 1 match, nie te doen, tis al 22.30 ongeveer. Yvan en Jurgen spelen nog tegen De Beuckeleer Degenaers, als Yvan wint is het volgende zondag, als die ander winnen moeten we die nog spelen, omdat die ander op de zondag nie vroeger kunnen komen.

Dus we moeten gewoon wachten tot na die match, en als Yvan wint, hebben we daar gewoon 2.5 u VOOR NIKS ZITTEN WACHTEN!!! En anders mogen we NOG een match spelen en beginnen om 01.30u! Maar we hebben “geluk”, Yvan en Jurgen winnen op zwart 3-2!, en we mogen naar huis! 01.15u!

Zondag 9 mei kwartfinale om 17u, supps op post!

BK dubbels, eindfase!

Een heel week uitgekeken naar de kwartfinale tegen Yvan en Jurgen. Goe kunnen voorbereiden, toch het volle half uur kunnen trainen..

Alé den dag breekt aan, we beginnen eraan, Yvan en Jurgen verliezend finalisten van vorig jaar, 2 klasse spelers dus. Yvan, aartsgevaarlijke speler en in mijn persoonlijke top 3 van de laatste 20 jaar! Jurgen kan van iedereen winnen, dus altijd oppassen.

Het eerste frame nog wat aftasten, maar toch al blijk van wat running in ons voordeel, we winnen op de kleuren.
Frame 2, Kevin maakt een mooie 86 om het frame te beslissen.

Frame 3 had ook het onze kunnen zijn, maar na een aantal gelukjes van alweer onze zijde, begint Kevin aan een clearance maar faalt op zwart door een pijnscheut in de rug, een kwaal waar hij heel het kampioenschap mee te maken zal hebben.

Het vierde frame komen we een aantal keer weer goed weg, maar Kevin speelt sterk en maakt weer een mooie 65 als frame winner! Een heel moeilijke hindernis overwonnen!

De halve finale beloofde van hetzelfde kaliber te zijn, met Steve Lemmens als kopman, niet de eerste de beste, ex professional en nog altijd europees topniveau! Tim Van Goubergen, zeker niet te onderschatten, en aan de zijde van zijn coach, kan hij iets meer!

Een heel goed begin van de mannen, heel goed zelfs, dit resulteert dan ook in een verdiende 2-0 voorsprong. Maar we zouden Bullen Vanhove niet zijn, moesten we opgeven, we komen terug tot 2-2 en 3-3, maar de Shooter guys lopen toch weer uit tot 4-3. In één van de frames had ik een mooie fluke en maak een frame winning 58..het hoort erbij, maar pijnlijk voor de tegenstander.

Uiteindelijk 4-4 en Kevin maakt het verschil met een paar mooie pots! Een klasse match met mooi tactisch spel en ook mooie pots en breaks.

Steve ge staat er nog maat, moest ge individueel meedoen, ik weet nie wie u zou stoppen!

Pff wat een dag, al 2 superploegen eruit gespeeld, nu wacht weer zo een team, internationaal dit keer, Alain Vandersteen een geroutineerde Belgische topper, met zoveel ervaring, een keigoeie speler met ditmaal aan de zijde van de nr. 1 van Frankrijk, Yannick Poulain, een superpotbeest à la Patrick Delsemme, een vaste deelnemer aan de pios tornooien en aan de europese kampioenschappen, heeft al meerder malen topspelers het nakijken gegeven.

Een wervelende start van de Yannick, die gast vliegt erdoor, hup 2-0 voor.

Maar daar zijn we weer, een paar vechtframes en tis 2-2. De vermoeidheid begint toch wat parten te spelen, maar we slagen erin om 4-2 voor te komen.

Natuurlijk bij ons ook vermoeidheid, en die mannen potten er nog altijd nie naast, dus wat dacht ge.. idd 4-4, ook wel nadat we vakkundig een mooie kans hadden verkwanselt, maarja, dan maar nen desider eh.. moet kunnen.

De eerste kans al voor de mannen, en de tweede ook… het ziet er vrij slecht uit, 50-0 achter.

Tot… er ne rode in t gat blijft hangen, de Pé maakt een klein maar nuttig 29ske maar mist, Yannick maakt rood, doet ne bizarre stoot op geel, en speelt waarschijnlijk ongewild groen en bruin los.

Kevin doet ne hele goeie safety, waardoor Alain toch moeilijkheden heeft en Peter DE kans krijgt om het af te maken. Effe diep ademhalen, elk shot heel rustig en berekend uitvoeren, en YEEEEEEEEEEEEEEEEEEES de zwarte verdwijnt en we zijn kampioen!

Spijtig voor de verliezers, het had anders gekund, maar het lot heeft beslist, Peter zijn 5de nationale dubbelstitel in 10 jaar, 1 keer met Steve, 1 met Patrick en 3 met Kevin!!!

Nog eens een dikke proficiat aan Pascal, SUPER tafels man, niet normaal!!!

Lees ook:BK: Brecel met machtsvertoon naar finale
Lees ook:BK: Yvan Van Velthoven pakt unieke dubbel
Lees ook:Masters: Robertson verslaat Carter
Lees ook:Belgisch Kampioenschap nadert ontknoping
Lees ook:EK-amateurs: 12 Nederlanders en Belgen naar Sofia

2 reacties op “Peter Bullen, winnaar én verslaggever BK dubbels

  1. Snookermaatje

    Leuk verslag! Geinig al die oude namen die voorbij komen. Het lijkt wel of ze er in België geen genoeg van kunnen krijgen die oude rotten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter Bullen

    Moest iedereen zo een verslagskes schrijven na een goeie of minder goeie ervaring, het zou tof zijn te weten wat er leeft in de mensen en hun gedachten.. Mss schrijf ik er terug eentje over de teams nu donderdag!!

    mvg
    Peter

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.