Vlaams snookerpaleis blijkt luchtkasteel

snooker symboolfoto 6Het zou een snookerparadijs op aarde worden. In Eeklo, om precies te zijn. Maar nog voordat er ook maar één bal is gepot in de Snooker Factory, is de zeepbel al uit elkaar gespat.

Volgens berichten op het Belgische snookerforum.be is de aangekondigde verbouwing van een voormalige fabriekshal tot gigantisch snookercentrum van de baan.

Het had dé centrale speellocatie voor snookerend België moeten worden. Jaarlijks zou er het Belgisch kampioenschap en alle toernooien om de Belgium Ranking worden gespeeld.

Waarom het plan precies is afgeketst, is niet duidelijk.

Schijnbaar ligt er een conflict aan ten grondslag tussen de snookerbond BBSA enerzijds en initiatiefnemer De Paradox anderzijds.

Op het forum schrijft iemand dat “de nationale bond zich van gedachte veranderd” heeft en dat de bestuurders “uitbater Kristof Moens goed in de zak gezet” hebben.

Volgens dezelfde posting was het “allemaal koek en ei… en alles was al geregeld. Zelfs de verbouwingen waren al gestart…”

Vorige week nog kwam het nieuws naar buiten dat de BBSA het nationaal kampioenschap voor de komende drie jaar – met een optie voor nog eens drie jaar – aan de nieuw te bouwen snookerhal gegund zou hebben.

Ik ken de achtergronden van de hele kwestie nog niet. Dus verwijten aan de Belgische snookerbond laat ik voorlopig voor rekening van degene die ze uitspreekt.

Op de website van de BBSA lees ik in elk geval niets over het hele project in Eeklo: noch een aankondiging van de bouw van Snooker Factory, noch een bericht dat het project nu is afgeblazen.

Vorige week schreef ik hier over het project. En toen stelde ik al vast dat er veel juichende reacties op dit prachtinitiatief waren.

Maar ook dat er meteen kritische vraagtekens werden gezet bij de (financiële) haalbaarheid. Niet zonder reden, zoals het er nu naar uitziet.

Lees ook:Rara, waar wordt het Belgisch kampioenschap gespeeld?
Lees ook:Geen Crucible, wel Pontin’s voor Belgisch snooker
Lees ook:Belgisch snooker krijgt z’n eigen Crucible
Lees ook:BBSA publiceert kalender 2015-2016
Lees ook:BBSA kiest nieuwe voorzitter

4 reacties op “Vlaams snookerpaleis blijkt luchtkasteel

  1. Martijn

    KNBB?
    Testje Eric? ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Haha, scherp Martijn! Maar ik heb het nét al aangepast. Moet een freudiaanse vergissing zijn geweest. ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Ik dacht ook al dat ik snel moest zijn, na de plaatsing van je witte rook berichtje was ik ook al te laat ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Jaja, ik heb het er maar druk mee, mijn eigen fouten corrigeren… ;-)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.