Belgische rebel scoort maar weer eens een 147 (update)

Oud-prof Patrick Delsemme is het snookeren nog steeds niet verleerd. Hoewel de Belg naar verluidt nog slechts hooguit één keer per week de keu ter hand neemt, scoorde hij gisteren een 147 tijdens een Belgium ranking-event in Hasselt.

De inmiddels 35-jarige Delsemme is een van de grootste talenten die het Belgische snooker ooit heeft voortgebracht. Hij is van de lichting waartoe ook Björn Haneveer en Mario Geudens behoren en speelde tussen 1993 en 2001 in het profcircuit.

Delsemme haalde twee keer de finale van het WK voor amateurs, maar verloor daarin van Ronnie O’Sullivan (1991) en Robin Hull (’92).

Maar Delsemme haalde ook de krantenkoppen als hij niet speelde.

Zo werd hij eind 2001 langdurig geschorst door de Belgische snookerbond BBSA nadat hij twee maal op het gebruik van cannabis was betrapt.

De WPBSA deed daar nog een flinke schep bovenop. De wereldsnookerbond eiste het prijsgeld terug dat Delsemme dat jaar had verdiend op het Embassy wereldkampioenschap en de Thailand Masters. Het ging om £11.000 in totaal.

Overigens is Delsemme ook de speler die oud-wereldkampioen Dennis Taylor met pensioen stuurde. Taylor verloor met 5-3 van de Belg in de eerste ronde van de Regal Scottish Open in maart 2000 en beëindigde meteen daarna zijn profcarrière.

UPDATE maandag 18 januari 2010:
Delsemme won het tweedaagse toernooi zondag door in de finale Luca Brecel met 5-0 te verslaan. In zijn zeven partijen gaf Delsemme in totaal welgeteld twee frames af.

Lees ook:Patrick Delsemme wil stunt herhalen
Lees ook:Haneveer wint Belgium Ranking na zege in slottoernooi
Lees ook:Jans naar finale IBSF WK in Qatar
Lees ook:Kaartverkoop voor WK van start
Lees ook:Peter Bertens grijpt naast Belgische dubbels-titel

2 reacties op “Belgische rebel scoort maar weer eens een 147 (update)

  1. Beste Vriend

    En hij wint datzelfde Belgium Ranking toernooi 5-0 van Luca Brecel in de finale…hoop dat ie effe door blijft gaan nu, dan heeft Belgie wel echt weer multiple Maintour kwaliteit in de top zitten en buiten dat drie super attractieve spelers met Geudens en Brecel!Waar blijft de wederopstand van Raymon Fabrie onze trekpleister?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eelco

    Als Remon Fabrie nu ook in Nederland de keu weer ter hand neemt ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.