De laatste nieuwtjes

Het lijkt zo na het WK stil op snookergebied, maar achter de schermen gebeurt er toch nog wel het een en ander. Een klein overzicht van wat snookernieuwtjes van de afgelopen week:

© Monique Limbos

Het was al bekend dat Andrew Pagett gaat stoppen als professional. In dit interview legt hij uit waarom. Ook vertelt hij meer over de goede band met zijn trainingsmaatje Mark Williams.

Mark Allen heeft gisteren een snooker-golf-marathon gedaan. 24 uur snooker achter elkaar en ook nog “even” 72 holes golf. Allen scoorde in die 24 uur maar liefst 46 century-breaks wat nog weer 60 pond per break opleverde. In totaal heeft Allen 4500 pond opgehaald voor het goede doel. Al het geld gaat naar de behandeling van een ernstig ziek jongetje. Lees hier meer.

Mark Allen had al aangekondigd met Terry Griffiths te gaan werken, daar is nu nog een topspeler bijgekomen. Ook Ding Junhui gaat vanaf komend seizoen werken met deze topcoach. Lees hier meer.

(c) Monique Limbos

Op dezelfde website vind je de provisionele stand van de ranking, waar we het komend seizoen mee gaan starten. Let wel, dit is nog zonder de Q-schoolkandidaten en zonder de Europees Kampioen.

En uit eigen land: zondag 17 mei organiseert de KNBB weer een NSR-toernooi. Deze keer slaat snookerend Nederland zijn kamp op in het altijd gezellige snookercentrum de Snookerij in Leiden. Inschrijven kan hier.

Lees ook:Stuart Bingham redt Snookerbacker Classic toernooi
Lees ook:15 snookerclubs failliet
Lees ook:Worldsnooker wil jouw stem horen!
Lees ook:Bingham kent geen genade met Allen
Lees ook:China Championship van start met enorme prijzenpot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.