Terugblik 2016: Top en Top en Top en Top mei

De maand mei was een topmaand! Met het Nederlands, Belgisch en wereldkampioenschap waren er een hoop kampioen te bejubelen. Een overzicht:

# Het eerste goede nieuws was dat Misja Van Vonderen weer terug was op snookertoneel. Samen met zijn koppelmaat Joris Maas wist hij de finale van het NK koppels te behalen, na bijna een jaar uit de running te zijn geweest na een zwaar auto-ongeluk. De finale verloren zij uiteindelijk van Tonnie Kok en René van Rijsbergen.

© snooker.blog.nl

# Bij de heren won Van Rijsbergen ook de titel, voor de vierde keer in zijn carrière, door Joris Maas te verslaan. Mario Wehrmann won het NK senioren, na enkele jaren afwezig te zijn geweest, glansrijk door in de finale Martin Brinks te verslaan. Bij de dames won Micha Beuriot door Manon Melief met 3-1 te verslaan.

# Op het Belgisch Kampioenschap was een nieuwe winnaar: Kevin Hanssens wist als sterkste speler uit de bus te komen in de finale tegen titelverdediger Peter Bullen. Hanssens won met 7-3.

© World Snooker

# Maar alle ogen waren natuurlijk ook gericht op het wereldkampioenschap in Sheffield. Mark Selby wist daar zijn tweede wereldtitel te pallen ten koste van Ding Junhui, die de eerste Aziaat was die in de finale van het WK wist te komen. Selby had vanaf het begin van de wedstrijd de leiding. Hij kwam maar liefst 6-0 voor te staan, maar Ding wist goed terug te knokken en stond regelmatig op nog maar één of twee frames achterstand. Uiteindelijk won de Engelsman met 18-14.

Lees ook:Van Rijsbergen wint NSR in Maassluis
Lees ook:NSR: Stolk handhaaft koppositie door winst in Emmen
Lees ook:Van Vonderen/Maas tegen Van Rijsbergen/Kok in de finale NK koppels
Lees ook:NSR: Van Rijsbergen sluit jaar winnend af
Lees ook:Van Rijsbergen Nederlands Kampioen 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.