Poll: Yes! Snookerspelers mogen juichen

snooker symboolfotoZelden een poll gehad met zo’n overduidelijk resultaat: liefst 95 procent van de lezers van snooker.blog.nl vindt dat snookerspelers mogen juichen bij een overwinning.

Er is nog wel verschil van mening over hoe uitbundig dat mag: 45 procent vindt dat emoties bij sport – dus ook bij snooker – de vrije loop gelaten mogen worden.

Maar 50 procent vindt dat je als snookerspeler toch wel rekening dient te houden met de gevoelens van je tegenstander. Overdrijven hoef je je juichkreten en gebalde vuisten nou ook weer niet.

Voor de keuzeoptie “Nee, dit is nergens voor nodig” stond de teller lange tijd op 0, maar uiteindelijk heeft toch ook 5 procent hierop zijn of haar stem uitgebracht.

Aanleiding voor de poll was het opzichtige juichen van Neil Robertson vorige maand, die tijdens een partij tegen Tom Ford hard “yes!” riep toen hij een belangrijke bal potte.

Na afloop van de partij maakte de opgetogen Australiër enkele vreugdesprongen.

Ford gaf later aan zich gestoord te hebben aan het gedrag van Robertson. Die reageerde dat hij Ford niet had willen kwetsen maar dat sport nu eenmaal emotie is.

Daar zijn de lezers van snooker.blog.nl het dus mee eens. Echter, de 50 procent die voor “Ja, maar niet overdrijven” koos, zal wellicht vinden dat Robertson te ver ging.

De nieuwe poll komt binnenkort online.

poll juichen

Lees ook:Poll: O’Sullivan maakt favorietenrol waar
Lees ook:Poll: Jumbo grote favoriet in Eredivisie
Lees ook:Poll: Wat Ronnie O’Sullivan nog meer won
Lees ook:Poll: KNBB-toernooien liefst op één dag
Lees ook:“Snookerij wordt weer kampioen van de Eredivisie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.