Terugblik 2013: Top en flop van oktober

T O P :

Bijna 140 jaar na zijn uitvinding keert de snookersport terug naar zijn bakermat als met het Indian Open eindelijk het eerste Main Tour-rankingevent ooit in India wordt gespeeld. Jarenlang zijn steeds weer data en speelsteden gesuggereerd, maar er gebeurt niets. Nu in Delhi dus wél. En hoewel veel Indiërs door tyfoon Phailin wel wat anders aan hun hoofd hebben, wordt het snookerfeest voor het thuispubliek compleet als Aditya Mehta verrassend tot de finale weet door te dringen – waarin hij verliest van Ding Junhui.

…Mehta op weg naar de finale van “zijn” Indian Open…

F L O P :

Dat World Snooker straffen uitdeelt aan spelers die zich voor toernooien inschrijven maar zich vervolgens – vaak te elfder ure – weer afmelden, is terecht. Dat de snookerbond daarbij geen of nauwelijks uitzonderingen wenst te maken, leidt tot een bizarre situatie. David Gilbert, die zich heeft gekwalificeerd voor het Indian Open, moet afzien van zijn trip naar Delhi omdat hij dat weekend in Engeland de begrafenis van een goede vriend wil bijwonen. Van de snookerbond krijgt de Engelsman desondanks de standaard-boete van £250 opgelegd.

…Gilbert krijgt de meest absurde boete ooit van World Snooker

[pictures Aditya Mehta & David Gilbert © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:De Indiase droom gaat vandaag in vervulling
Lees ook:Indian Open niet in gevaar ondanks cycloon
Lees ook:Boete voor missen Indian Open wegens begrafenis
Lees ook:Indian Open verhuist naar Mumbai
Lees ook:Historische Indian Open-titel voor Ding Junhui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.