De moeilijkste bal van een maximumbreak…

…blijft de allerlaatste zwarte bal. Voor de tweede keer in een paar weken tijd heeft een speler een mogelijke 147 om zeep geholpen door die laatste pot te missen.

Overkwam het in maart Mark Selby tijdens het China Open, vanmiddag was het de beurt aan de Ier David Morris tijdens event twee van de World Snooker Q School.

Dat tweede frame tegen Ray Grall zal ex-prof Morris nog lang heugen.

ptc 8 2011 - doherty-carter

…Doherty, hier in 2011, miste een 147 in The Masters-finale van 2000…

Morris liet naderhand weten dat die laatste zwarte bal zó eenvoudig lag, dat je hem eigenlijk niet kón missen. Hij zei dat hij zich gewoon te weinig had geconcentreerd. Beelden zijn er helaas niet: van de Q School worden geen opnames gemaakt.

Uiteindelijk won de 24-jarige Morris, die tussen 2006 en 2012 al meerdere seizoenen op de Main Tour speelde, de partij wel zonder problemen met 4-0.

Morris en Selby behoren tot een select gezelschap. Twee jaar geleden verprutste Barry Pinches een 147 met de laatste stoot tijdens een PTC-event in Gloucester.

Maar de bekendste zwarte-bal-misser-op-140-punten blijft natuurlijk Ken Doherty. Dat heeft ermee te maken dat het hem overkwam tijdens de finale van The Masters in 2000. Zelfs tegenstander Matthew Stevens reageerde ontzet toen Doherty die zwarte miste.

Doherty gaf in zijn biografie Life In The Frame (2011) aan nog af en toe nachtmerries te hebben van die gemiste 147, waaraan hij natuurlijk vaak wordt herinnerd.

Het zou tot augustus 2012 duren voordat Doherty er wél in slaagde een 147 – zijn eerste – te voltooien. Dat lukte tijdens de Paul Hunter Classic in Fürth.

Doherty stuurde vanmiddag meteen een troostende tweet aan Morris: “welcome to the club Davey it’s extremely exclusive :).

Niet zonder reden stuurde Doherty dat bericht meteen ook aan Selby…

[picture Ken Doherty © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Het laatste-zwarte-bal-syndroom van Ken Doherty
Lees ook:Oh-Nee! Niet weer Un-Nooh!
Lees ook:Ken Doherty tankt zelfvertrouwen
Lees ook:147 alarm: Doherty scoort zijn eerste (!) maximum
Lees ook:147 alarm blijft uit: White mist laatste zwarte bal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.