Excuusbrief Alex Higgins onder de hamer

snooker symboolfoto 9Een handgeschreven brief uit 1990 waarin Alex Higgins zijn excuses aanbiedt voor een stomp in de maag van een official tijdens het WK, wordt deze maand in Derby geveild.

Higgins, die afgelopen juli op 61-jarige leeftijd overleed, schreef de brief kort voor een zitting van de tuchtcommissie, die hem ondanks zijn verontschuldigingen een zware straf oplegde.

Higgins mocht een jaar lang niet aan World Snooker-toernooien deelnemen en moest zoveel rankingpunten inleveren dat hij in één keer naar de 120e plek kelderde.

Het incident baarde destijds veel opzien omdat het voor het oog van de verzamelde pers plaatsvond.

Het gebeurde kort nadat Higgins in de eerste ronde van het WK met 5-10 had verloren van Steve James.

Bij het betreden van de perszaal in The Crucible draaide de voormalig wereldkampioen zich plotseling om naar World Snooker-woordvoerder Colin Randle en gaf hem een stomp in zijn maag.

Tegenover de BBC zegt Randle nu dat de aanval waarschijnlijk te maken had met een akkefietje van een jaar eerder, toen hij aan World Snooker had gerapporteerd dat Higgins een (verplichte) persconferentie had verzuimd.

Higgins schreef de brief aan Randle drie maanden na het incident, en zei daarin onder meer dat hij met “persoonlijke en financiële problemen” kampte.

De brief zal naar schatting van veilinghuis Hansons £1500 tot £2000 opbrengen; Randle zal een deel van het geld doneren aan onderzoek tegen kanker – de ziekte waaraan Higgins overleed.

Lees ook:Excuusbrief Alex Higgins brengt £2400 op
Lees ook:Michaela Tabb is niet bang voor Alex Higgins
Lees ook:Weer handgeschreven Higgins-brieven onder de hamer (update)
Lees ook:Alex Higgins’ laatste woorden: “F*** off, then”
Lees ook:Film over legende Alex Higgins in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.