Mark Williams breekt pols bij valpartij in huis

Het is maar wat je breaking news noemt: tweevoudig wereldkampioen Mark Williams komt niet naar de Paul Hunter Classic en dreigt ook de Shanghai Masters te moeten missen vanwege een polsbreuk in zijn rechterarm. De 34-jarige Welshman kwam maandagavond ten val op een tegelvloer in zijn huis in Ebbw Vale.

Medisch onderzoek heeft vanmiddag zijn bange vermoedens bevestigd. “Ik ben enorm teleurgesteld”, vertelt de linkshandige Williams aan Global Snooker. “Ik heb de dokters gezegd dat ik over minder dan vier weken in Shanghai moet spelen maar het ziet er niet goed uit.”

Williams is na een aantal mindere jaren dit seizoen weer teruggekeerd in de top-16. Om die plek te behouden, kan hij het zich bijna niet veroorloven de rankingpunten van het toernooi in Shanghai, waar hij in de eerste ronde tegen Joe Swail speelt, te laten schieten. De kalender telt immers slechts zes rankingevents in het hele seizoen.

In elk geval speelt Williams deze week niet op de Paul Hunter Classic. Dit pro-am toernooi, met veel deelnemers uit Nederland en België, begint donderdag in het Duitse Fürth. Williams’ eerste partij stond voor vrijdagmiddag gepland.

Wellicht kan Williams moed putten uit het verhaal van zijn goede vriend Stephen Hendry. Bij een valpartij in de badkamer van zijn hotel in Sheffield brak de Schot tijdens de Embassy van 1994 zijn linker onderarm. Het weerhield Hendry er echter niet van om, met de arm in het gips, het toernooi verder te spelen en zelfs opnieuw wereldkampioen te worden.

Lees ook:O’Sullivan over de 750 century’s
Lees ook:Shaun Murphy op tijd hersteld voor PHC
Lees ook:The Captain is back, Carter wint PHC
Lees ook:Ronnie nu al in volgende ronde Paul Hunter Classic
Lees ook:Williams verstuikt enkel bij stoeipartij met zoontjes

Eén reactie op “Mark Williams breekt pols bij valpartij in huis

  1. Eric Willemsen

    Hoor net dat Stephen Lee als vervanger van Mark Williams naar de PHC komt.
    UPDATE woensdagavond: Lee is nog op vakantie, Jack Lisowski komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.