Gilbert als eerste naar winnaarsgroep CL

David Gilbert heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de winnaarsgroep van de Championship League in Stock, Engeland. In Crondon Park was hij in de finale net te sterk voor Ryan Day en wist hij zich met 3-2 te verzekeren van een plaats in de groep met de zeven winnaars. 

De Engelsman was in de poule als derde geëindigd, zij het op één framepje verschil met de nummers 1 en 2: Anthony McGill en Mark Davis. In de kruisfinale versloeg hij Davis overtuigend met 3-1, met breaks van 60, 102 en 105. De andere kruisfinale eindigde in het voordeel van Day met 3-2. De Welshman scoorde hierbij de hoogste break tot nu toe: een 135-break, en drie 50+breaks.

In de finale kwam Day 2-0 voor te staan, al was dat in het tweede frame op de zwarte bal. Gilbert antwoordde echter met een sterke 121-break en met een 52-break wist hij de decider af te dwingen. In het beslissende frame hield hij zijn hoofd koel en wist hij de finaleplaats voor de winnaarsgroep in maart af te dwingen.

© Monique Limbos

De tweede groep start direct hierna. Vanaf morgenmiddag (12.00 uur) wordt er gespeeld door de nummers 2 t/m 5: Day, McGill, Davis en Matthew Selt. De groep wordt aangevuld met Michael White, Neil Robertson en Mark Williams. Livescoring en uitslagen van de tweede groep zijn hier te vinden.

Lees ook:CL: Carter winnaar van groep 3
Lees ook:CL: Bingham wint de winnaarsgroep
Lees ook:McGill met sterk spel naar winnaarsgroep CL
Lees ook:CL: Bingham wint groep 4
Lees ook:CL: Guodong maakt winnaarsgroep compleet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.