Higgins op kop, Murphy onderaan na eerste speeldag

John Higgins is de Championship League vandaag voortreffelijk gestart. De Schot won alledrie zijn partijen in Groep 1 van deze bookmakers-competitie.

Na de zege op Judd Trump (3-1) won Higgins vanmiddag ook van Shaun Murphy (3-0, met twee centuries) en vanavond van Ali Carter (3-2, na een 0-2 achterstand).

Daarmee kan de Schot een plek in de play-offs van Groep 1 morgen niet meer ontgaan. Dat geldt bepaald niet voor Murphy, die drie van zijn eerste vier partijen verloor.

…Murphy boekt in de slotpartij zijn eerste zege, 3-2 tegen Gould…

Sterker nog, Murphy verloor de eerste tien frames die hij vandaag speelde: 0-3 tegen Carter, 0-3 tegen Higgins, 0-3 tegen Trump, 0-1 tegen Martin Gould…

…maar die laatste partij wist Murphy nog te kantelen. Onder meer dankzij twee centuries werd het nog 3-2. Murphy móet morgen zijn resterende twee partijen winnen.

Verder is de strijd om de play-off plekken nog wijd open.

Mark Davis verloor zijn eerste partij (2-3 tegen Matthew Stevens na een 2-0 voorsprong) maar bleef daarna ongeslagen. De overige spelers verloren al minstens twee keer. Onder hen ook Trump, die na Higgins ook tegen Gould onderuit ging, met 0-3 zelfs.

De uitslagen en framescores van Groep 1 vind je op de site van de Championship League. De groep wordt morgen vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd voortgezet.

[picture Shaun Murphy © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Maguire aan kop na eerste dag Championship League
Lees ook:Championship League: Higgins bereikt finalepoule
Lees ook:Trump loopt play-offs Groep 1 mis
Lees ook:Carter, Robertson op kop in Championship League
Lees ook:Murphy, Carter, Ebdon goed op weg in Championship League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.