WK-winnaar wordt miljonair

Dat World Snooker-baas Barry Hearn bij al zijn hervormingen het wereldkampioenschap ongemoeid zou laten, is ijdele hoop. Dat gaat niet gebeuren.

De vraag is eerder, wélke hervormingen het WK zullen treffen.

Twee plannen van Hearn zijn nu doorgesijpeld, en die gaan het wezen van het WK gelukkig niet aantasten.

Het aantal deelnemers gaat naar 128, waarbij extra voorrondes met alle spelers – dus ook de toppers – zullen plaatsvinden. En het prijsgeld moet drastisch omhoog.

Hoe drastisch? Nou, een miljoen pond voor de kampioen is waaraan Hearn denkt.

“Mensen willen weten wat het totale prijsgeld is en wat de winnaar krijgt. Niet wat een speler krijgt die in de eerste ronde verliest”, aldus Hearn.

Straks wil Hearn ook de hoog gerangschikte spelers vanaf het begin laten meedoen. Ofwel, in zijn ondubbelzinnige taalgebruik: “Als je in een best-of-19 niet kan winnen van een speler buiten de top-64, verdien je het ook niet om op het WK te spelen.”

Spelers die in die eerste ronde verliezen, krijgen geen prijsgeld.

Positief is dat Hean zèlf over best-of-19′s praat: dat duidt erop dat hij de partijen wellicht niet gaat inkorten, toch de grootste zorg die veel snookerfans hebben.

Voorlopig kan Hearn het plan nog niet omzetten: lopende tv-contracten verplichten World Snooker om de top-16 gegarandeerd in de ronde van de laatste 32 te laten spelen.

Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van augustus
Lees ook:Spionnen ingezet tegen gokkende snookerspelers
Lees ook:Hoe is de stemming? (update)
Lees ook:World Snooker-baas Barry Hearn geeft “chantage” toe
Lees ook:Hearn wil corruptie uit snooker verbannen

5 reacties op “WK-winnaar wordt miljonair

 1. Jasha

  Belachelijk, dat is het slechtste idee van Hearn tot nu toe. Die winnaar van het WK heeft dat geld niet eens nodig, maar juist de mensen die er vroeg in het toernooi al uit gaan moeten een eventueel volgende seizoen ergens mee financieren, anders krijgt Hearn niet eens 128 spelers bij elkaar voor het WK. Hopelijk blijft het prijzengeld voor de latere rondes tenminste wel…

    /   Beantwoorden  / 
 2. G

  Hearn is blijkbaar een soort Snooker-VVD’er. Slecht plan, waar de spelers met lagere ranking de dupe van zullen worden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mike

  Ik ben socialist voor de verdeling van het prijzegeld ( natuurlijk verdubbeld het wel ongeveer per ronde)

    /   Beantwoorden  / 
 4. RuudK

  Meer geld in de sport laten stromen maakt de sport automatisch ook interessanter voor nieuwe spelers. Meer geld voor de winnaar zou een stimulans moeten zijn om meer te trainen en het doel van de beste worden te bereiken. Als je deze druk en de kans op falen niet aan kan dan moet je geen prof willen worden.
  De ‘socialistische’ opmerking snap ik echt niet. Nogmaals, je kiest er zelf voor om profsporter te worden. Dat is een keuze die je maakt en houd nu eenmaal het risico in dat je niet zou kunnen slagen en dus niet je zakken kan vullen met geld. Dus eerlijk verdelen, net als bij andere sporten, zou alleen maar middelmaat promoten en dat kan niet het doel zijn.
  Ik ben wel tegen het punt van top 16 spelers alle voorrondes mee laten spelen. Schaf dan de ranking maar af. Een speler, door hard werken en constant te presteren, behoort hiervoor beloond te worden. Dat de update cyclus verkort is m.b.t. de posities op de ranking is goed en naar mijn idee al voldoende.
  Daarnaast ook niet vergeten dat publiek af komt op de toppers, ik inclusief. Dus het risico nemen dat er een aantal vroeg afvallen zal ook geen positieve uitwerking hebben op de kaartverkoop en televisie belangstelling.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mike

  Nou verdeel toch eens iets! Geef de arbeider die hard werkt maar niet zo,n talent is ook iets als hij dat wil! Ik denk niet dat er meer mensen komt kijken naar, een toernooi waar de winnaar zo ongeveer de hele prijze pot wint. Want dan zijn de eerste rondes ook niet interresant. En wat een gedoe de top 16 ranking word zeker niet snel af geschaft. En niemand zal het eer mee eens zijn dat ze vanaf het begin mee doen. Hoe ze aan ongeveer net zo veel geld willen komen als bijv een grandslam in tennis weten ze nog niet.
  Dus waar gaat dit over…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.