Championship League: Allen, Hawkins aan kop

Mark Allen en Barry Hawkins hebben zich vandaag de beste uitgangspositie verworven voor dag twee van Groep 5 in de Championship League.

Allen, die door vertraging bij zijn reis naar Crondon Park bijna te laat arriveerde, won desondanks zijn eerste partij tegen Peter Ebdon, en boekte daarna nog twee zeges.

Hawkins won twee van zijn drie partijen, en is samen met Allen de enige speler die pas één nederlaag hoefde te incasseren. Zelfs Mark Selby verloor al twee maal.

…Hawkins wint na een 0-1 achterstand met 3-1 van King…

Selby, die al vanaf Groep 1 meedoet en telkens de play-offs haalt, ging onderuit tegen Allen (2-3) en Ebdon (1-3), maar won wel van Mark King (3-1 met twee centuries).

De hoogste break van de openingsdag kwam op naam van Ricky Walden, die tegen Hawkins een 142 scoorde op weg naar zijn enige zege tot dusverre.

Na twaalf van de 21 groepswedstrijden is geen enkele speler zonder verliespartij én geen enkele speler zonder winstpartij. Kortom: alle zeven maken ze morgen nog kans om bij de eerste vier te eindigen en de play-offs te spelen voor een plek in de finalepoule.

Voor dat eindtoernooi in maart zijn de winnaars van de Groepen 1 tot en met 4 – Judd Trump, Shaun Murphy, Neil Robertson en Mark Davis – al geplaatst.

De framescores en de stand van Groep 5 vind je op de site van de Championship League.

[picture Barry Hawkins © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Championship League: Mark Allen nog ongeslagen
Lees ook:Championship League: Mark Selby uitgeschakeld
Lees ook:Championship League: Ford al in playoffs Groep 7
Lees ook:Championship League: Eindelijk Selby?
Lees ook:Championship League: Hawkins naar finalepoule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.