Mark Davis naar finale Championship League

Mark Davis is vanavond in Crondon Park winnaar geworden van Groep 4 van de Championship League. Hij gaat dus door naar de finalepoule in maart.

Davis won in de eindstrijd van ‘s wereld nummer 1 Mark Selby, die in alle vier groepen tot nu toe de play-offs haalde maar er dus nimmer in slaagde de eindzege te pakken.

In de finale werd het 3-1 voor Davis, waarbij Selby zijn frame won met een break van 138. Dat was al zijn 16e century in de Championship League dit seizoen.

…Davis pot de eerste bal in frame vier en gaat winnen van Selby, 3-1…

Daarmee evenaarde Selby een record van Stephen Hendry, die 16 centuries scoorde tijdens het WK van 2002 – het hoogste aantal ooit in een professionele snookercompetitie.

Frame vier van de finale kan overigens ook wel eens voor een nieuw record hebben gezorgd: het duurde 15 minuten voordat de allereerste rode bal werd gepot.

Toen het na zo’n langdurig safety-gevecht eenmaal zover was, lagen de rode ballen helemaal verspreid over de tafel en kon Davis een winnende break van 72 scoren.

…Selby scoort zijn 16e century in de Championship League dit seizoen…

Verder bereikten Peter Ebdon (0-3 tegen Davis) en Mark Allen (2-3 tegen Selby) de play-offs, terwijl ook Jamie Cope doorgaat naar Groep 5.

Definitief uitgeschakeld werden Stephen Lee en Matthew Stevens, die zich vorig jaar nog als grote winnaar voor de Premier League wist te plaatsen.

Een overzicht van alle uitslagen en de eindstand van Groep 4 vind je op de website van de Championship League.

Groep 5, waaraan verder ook Ricky Walden, Barry Hawkins en Mark King zullen meedoen, wordt op maandag 6 en dinsdag 7 februari gespeeld.

Voor de finalepoule zijn nu Judd Trump, Shaun Murphy, Neil Robertson en Mark Davis geplaatst. Daar komen nog drie spelers bij.

[pictures Mark Davis & Mark Selby © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Championship League: Mark Selby uitgeschakeld
Lees ook:Trump loopt play-offs Groep 1 mis
Lees ook:Carter, Robertson op kop in Championship League
Lees ook:Selby wint slechts 4 van 24 frames in Premier League
Lees ook:Championship League: Selby top, Stevens (weer) flop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.