Gold for Gould: O’Sullivan laat zich verrassen in finale

Niet favoriet en titelverdediger Ronnie O’Sullivan, maar Martin Gould is vanavond in Manchester winnaar geworden van de PowerSnooker Masters.

Gould stond na een kwartier in de finale nog met 90-234 achter, maar kroop gaandeweg steeds dichterbij en kwam met nog 4 minuut 30 op de klok voor het eerst op voorsprong.

Die hield hij vast en Gould won uiteindelijk met 286-258 van O’Sullivan, die in de laatste 11 minuten van de eindstrijd geen enkele bal (!) meer potte.

…Gould loopt zijn grote achterstand op O’Sullivan in en wint de finale nog…

Het beslissend moment kwam met nog 11 minuten op de klok, toen O’Sullivan op een 258-138 voorsprong een niet al te moeilijke potpoging met de PowerBall zag mislukken.

Gould potte de PowerBall daarna wél met een spectaculaire plant. Hij scoorde er twee minuten lang stevig op los – alle punten telden toen dus dubbel.

Uiteindelijk hield Gould het hoofd koel. Hij koos regelmatig voor een safety in plaats van een riskante pot om O’Sullivan maar niet in scoringspositie te brengen.

In de kwartfinale was me al opgevallen dat Gould de speler met de scherpste focus was. Waar de meeste spelers tussendoor geintjes uithaalden en met het publiek lachten, bleef Gould geconcentreerd alsof het een rankingevent betrof.

…O’Sullivan scoort in de halve finale tegen Robertson liefst 519 punten…

Eerder vanavond in de halve finales had Gould ook al nipt van Mark Selby gewonnen. De nummer 1 van de wereld beëndigde de partij met een formidabele total clearance vanaf de afstoot, maar dat leverde hem toch nét te weinig punten op voor de winst, 253-246.

In de tweede semifinale gaf O’Sullivan een masterclass in PowerSnooker en verzamelde een onvoorstelbaar totaal van 519 punten tegen Neil Robertson.

PowerSnooker Masters 2011
[Manchester, 19-20 november]

Kwartfinales:
> Selby – Allen 398-56
> Gould – Bingham 247-180
> Robertson – Lee 271-125
> O’Sullivan – Dott 185-182

Halve finales:
> Gould – Selby 253-246
> O’Sullivan – Robertson 519-157

Finale:
> Gould – O’Sullivan 286-258

[pictures Martin Gould & Ronnie O'Sullivan © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:PowerSnooker: O’Sullivan wint in slotseconden van Dott
Lees ook:O’Sullivan en Ding in eerste PowerSnooker-finale
Lees ook:O’Sullivan favoriet voor nieuwe PowerSnooker-titel
Lees ook:Eurosport zendt PowerSnooker-toernooi uit
Lees ook:Trump en O’Sullivan in finale Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.