Trump en O’Sullivan in finale Antwerpen

Het Acuerate Antwerp Open krijgt een mooie finale: Judd Trump tegen Ronnie O’Sullivan. De beide publiekstrekkers toonden zich vandaag in grootse vorm.

Trump versloeg Martin Gould in de halve finales met 4-1, nadat hij eerder al wereldkampioen John Higgins met 4-2 en Tom Ford met 4-0 naar huis had gestuurd.

O’Sullivan volgde Trumps voorbeeld door in de halve finale met 4-1 te winnen van Graeme Dott – die overigens een dot van een kans op 2-2 had laten liggen.

…O’Sullivan verslaat Dott en speelt in de finale tegen Trump…

Bij het opkuisen van de kleuren kwam Dott aan de verkeerde kant van blauw. Hij speelde de speelbal rond de tafel maar kwam slecht uit op roze, die hij miste in een middenpocket.

Daarna was het allemaal O’Sullivan wat de klok sloeg. De Engelsman, die eerder vandaag ook Stephen Lee (4-2) en Neil Robertson (4-1) versloeg, kan vanavond al zijn derde PTC-titel van het seizoen verdienen, wat een nieuw record zou zijn.

De finale begint om 20.00 uur en wordt door Eurosport rechtstreeks uitgezonden.

Overigens gaat de finale van de Amateurs Cup tussen Joris Maas en Belgisch nationaal kampioen Peter Bullen. De winnaar krijgt een wildcard voor de German Masters in februari.

[picture Ronnie O'Sullivan © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:Shanghai Masters: Trump in topvorm naar finale
Lees ook:World Open: Higgins klopt Trump na 0-4 achterstand
Lees ook:India Open: Un-Nooh voor het eerst in halve finale
Lees ook:WK: Bingham en Trump nog steeds in evenwicht

4 reacties op “Trump en O’Sullivan in finale Antwerpen

 1. Eric Willemsen

  Fantastische finale: O’Sullivan van 1-3 naar 3-3 met back-to-back centuries maar uiteindelijk 4-3 voor Trump. En dat in 70 minuten… Later uitgebreid verslag!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ritchie

   Had was zeer zeker een cracking-game. Jammer dat het zo snel afgelopen was. Had de hele avond nog wel naar zo’n wedstrijd kunnen kijken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Thomas Hontelé

    Op de lokale Antwerpse TV-zender ATV werd in een interview met de organisatoren de toekomst van het event besproken. De plannen zijn blijkbaar om volgend jaar opnieuw een PTC-event te organiseren in de Lotto-Arena maar om in 2013 over te gaan naar een full ranking event in het kader van Antwerpen SportHoofdstad van Europa (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=E8330E0E). Laat maar komen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.