PowerSnooker zit tussen snooker en pool in

Lezers van snooker.blog.nl konden er afgelopen maandag al een beetje kennis mee maken, nu is PowerSnooker ook officieel gelanceerd.

Het blijkt te gaan om een variant van snooker met duidelijke pool-trekjes. De spelregels worden hier uitgelegd.

Er is een shot clock van 20 seconden en er wordt gespeeld met negen rode ballen, die bij de afstoot in de vorm van een ruit liggen.

De middelste rode, gekenmerkt met een logo, is de PowerBall. Als je die pot, heb je twee minuten lang PowerPlay en tellen alle punten dubbel.

Ook long pots vanuit de baulk (die, je raadt het al, PowerZone heet) tellen dubbel. Na een foul heb je ball-in-hand en mag je vanuit die PowerZone verder spelen.

Net zo vreemd als de spelregels is de datum van het eerste PowerSnooker-toernooi: 30 oktober.

Die zaterdag valt namelijk precies samen met het vierde toernooi uit de Europese reeks van het Players Tour Championship in het Duitse Offenburg.

Merkwaardig dat World Snooker een nieuw toernooi ondersteunt dat samenvalt – en dus concurreert – met een eigen rankingtoernooi dat al langer op de Main Tour-kalender staat.

Hoe dan ook, de organisatie van PowerSnooker heeft laten weten dat ze voor het eerste toernooi, dat in de O2 in Londen plaatsvindt, acht spelers heeft uitgenodigd.

Daar zit ook Europees kampioen Luca Brecel bij. Verder krijgen Ronnie O’Sullivan, Ding Junhui, Ali Carter, Neil Robertson, Jimmy White, Shaun Murphy en Mark Selby een uitnodiging.

Het hele event wordt door ITV uitgezonden. Als ik het wel heb, is ITV via de satelliet ook in Nederland en België te ontvangen. Het is mij nog niet bekend of er ook een livestream op internet komt.

Lees ook:PowerSnooker zoekt investeerder met £10 miljoen
Lees ook:PowerSnooker “dwingt” toppers mee te doen
Lees ook:PowerSnooker: O’Sullivan begint tegen Carter
Lees ook:Eurosport zendt PowerSnooker-toernooi uit
Lees ook:PowerSnooker keert terug in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.