Sensationele comeback Murphy in finale Wuxi Classic

Dankzij een zelden eerder vertoonde comeback is Shaun Murphy er vanmiddag in geslaagd de Rundili Wuxi Classic te winnen.

De Engelsman stond met liefst 2-8 achter in de best-of-17 finale tegen Ding Junhui, die op dat moment dus nog maar één frame verwijderd was van toernooiwinst.

Murphy begon echter vrijuit te spelen, zette Ding steeds verder onder druk en won dankzij breaks van 78, 92, 59, 58, 96 en 86 zeven frames op rij, 9-8. Hij verdiende £20.000 met zijn zege.

Het is voor Ding al het tweede jaar op rij dat hij een uiterst pijnlijke nederlaag lijdt in de finale van dit event.

Vorig jaar scoorde Ding zelfs geen enkel frame tegen Mark Allen, die de Chinees voor de ogen van diens thuispubliek met 6-0 vernederde.

Ding, momenteel de nummer 5 van de wereld, won het toernooi wel twee jaar geleden toen hij Mark Selby in de finale klopte.

Hoe bijzonder ook, uniek is de prestatie van Murphy niet. In The Masters-finale van 1991 kwam Stephen Hendry ook vanuit een 2-8 achterstand terug en versloeg Mike Hallett met 9-8.

De eindstrijd van vandaag riep verder herinneringen op aan de halve finale van het UK Championship afgelopen seizoen.

Toen maakte Ronnie O’Sullivan na een 2-8 tussenstand nog gelijk tegen John Higgins, 8-8. Het verschil was alleen dat toen de speler die lange tijd de voorsprong had, de decider wist te winnen.

Het Wuxi Classic was het eerste toernooi van het nieuwe Main Tour-seizoen. Het was een invitatie-event, dus er waren geen rankingpunten te verdienen.

Het eerstvolgende toernooi is deel 1 van het Players Tour Championship in Sheffield van 25 tot en met 27 juni. Dan gaat het spel om de knikkers echt beginnen.

Lees ook:Selby en Murphy hebben haast op Wuxi Classic
Lees ook:Carter schakelt titelverdediger Murphy uit
Lees ook:Zes top-10 spelers naar Wuxi Classic in China
Lees ook:Murphy en Ding met monsterscores naar finale
Lees ook:Selby klopt Ding in halve finale Wuxi Classic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.