Winnaar World Games heet Bond, Nigel Bond

De gouden plak bij het snookertoernooi van de World Games 2009 gaat naar Nigel Bond. De 43-jarige routinier uit Engeland versloeg vandaag in de finale in Taiwan zijn landgenoot David Grace met opvallend gemak, 3-0. Grace scoorde in totaal slechts 26 punten; de framescores waren 66-15, 77-3 en 94-8.

Bond, nummer 29 op de wereldranglijst, speelt al in het profcircuit sinds 1989 maar heeft in die twintig jaar weinig titels kunnen veroveren.

Bond baarde in 1995 opzien toen hij de finale van het WK bereikte, maar daarin was hij kansloos tegen de ongenaakbare Stephen Hendry, 18-9. Een jaar later won Bond als qualifier zijn enige rankingtitel toen hij op de British Open achtereenvolgens Dene O’Kane, Hendry, Peter Ebdon, Dave Harold en in de eindstrijd John Higgins (9-8) versloeg.

Bond beleefde een dramatisch seizoen 2008-’09, waarin hij zes keer in de eerste ronde verloor en slechts op het nippertje zijn plek in de top-32 veiligstelde. Het winnen van de World Games is dus een welkome opsteker kort voor de start van het nieuwe rankingseizoen.

Lees ook:Nigel Bond (44) laat jonge toptalenten kansloos
Lees ook:Nigel Bond bereikt halve finales World Games
Lees ook:Britse snookerfinale tijdens World Games
Lees ook:WK-senioren: Davis na 24 jaar weer wereldkampioen
Lees ook:Perry en Bond uitgeschakeld op World Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.