Sportcentrum Utrecht wint bekerfinale in Den Haag

Sportcentrum Utrecht is de winnaar geworden van de KNBB-snooker bekercompetitie, in SC Delta in Den Haag. Zij wonnen in de finale met 5-3 van Amigio 1/Inpower. 

 

© snooker.blog.nl

De nummers 2 (Amigio 1/Inpower, Maassluis) en 3 (Sportcentrum Utrecht) van de eredivisie profiteerden optimaal van de afwezigheid Interconnect de Dieze tijdens de finale dag van de Nationale Beker. Beide teams plaatsten zich overtuigend en redelijk onbedreigd  voor deze finale.

In de halve finales won het team uit Maassluis met 5-1 van Snookerij 0 uit Leiden en won Sportcentrum Utrecht van hun plaatsgenoten Snooker Utrecht 1 met eveneens 5-1.

In de finale ging de strijd lang gelijk op. Na de eerste 3 wedstrijden nam het team uit Utrecht een 2-1 voorsprong. Tijdens de tweede ronde breidde Utrecht de voorsprong langzaam uit. René van Rijsbergen zorgde wederom voor een punt voor Amigio. Met een 4-2 voorsprong begon het Sportcentrum aan de laatste wedstrijden.

© Snooker.blog.nl

Voor Utrecht stonden Roy Stolk, René Dikstra en Patrick Terlou aan tafel. Zij speelden tegen respectievelijk René van Rijsbergen, JeanPiere Nelemans en Ameer Baskh.

Van Rijsbergen won zijn frame met een mooie 65 clearance van Roy Stolk, daardoor was het verschil nog maar 1. Maar gelukkig voor Utrecht was René Dikstra door middel van twee 30-breaks reeds te ver verwijderd van Jean Piere Nelemans. En daarmee was het beslissende punt gemaakt en werd Sportcentrum Utrecht de winnaar van de Nationale Beker.

Door deze overwinning zal Sportcentrum Utrecht komend weekend de SuperCup spelen tegen de kampioen van de Eredivisie: Interconnect de Dieze uit Den Bosch.

Finale:  

Amigio              

 

Sportcentrum Utrecht       5

 

 

 

 

René van Rijsbergen

 

Roy Stolk
Ameer Baksh

 

 

René Dikstra
JeanPiere Nelemans

 

Patrick Terlou

 

 

 

Feylin Jansen

 

 

 

Steve Stolk

Lees ook:Interconnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:Stolk en Maas scoren beide 106-break in eredivisie
Lees ook:Dubbele “broedermoord”, van Rijsbergen wint NSR3
Lees ook:Snookerteam OZEBI vindt nieuwe club
Lees ook:Bekerfinale KNBB in volle gang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.