Peter Bertens wint Henk Theunissen-bokaal

In de strijd om de Henk Theunissen Bokaal streden vandaag in Jumbo Snooker Centre in Warmond 18 geplaatste spelers van de Senioren Ranking. Uiteindelijk kwam Peter Bertens als de grote winnaar uit de bus. 

© Knbb Snooker

Na de felle strijd in de poules werd om 18h00 begonnen aan de kwartfinales. Daarin versloeg Bertens tweevoudig Masters-kampioen en titelverdediger René Dikstra overtuigend met 2-0. In de halve finale werd ook Simon Reuter aan de kant gezet (2-1).

De andere kant van het schema was een familie aangelegenheid. Eerst versloeg Kevin Chan zijn vrouw Manon Melief om daarna ook Roeland Melief (broer van) met 2-1 in de val te lokken. Chan leek daarmee op weg naar zijn derde titel, maar in de finale moest Chan zijn meerdere erkennen in Bertens.

Peter speelde slim en raakte (in tegenstelling tot veel andere spelers vandaag) niet van de wijs door het tactische spel van Chan. Door rustig en gedecideerd pot-spel nam Bertens aan het begin van het frame een voorsprong om deze aan het einde niet meer weg te geven. Na twee frames was de felbegeerde Cup dan ook voor Bertens.

In zijn dankwoord gaf Peter aan trots te zijn dat zijn naam op Henk z’n bokaal mocht prijken. Dank ging tevens uit naar Jumbo SC in Warmond voor hun gastvrijheid en naar referee Roel Laverman, die gedurende de dag vele partijen, waaronder de finale, heeft geteld.

(bron)

Lees ook:KNBB senioren: René Dikstra pakt masters-titel
Lees ook:Peter Bertens aan kop na toernooiwinst
Lees ook:KNBB: Ongenaakbare Melief wint in Vlaardingen
Lees ook:Peter Bertens wint derde KNBB senioren-event
Lees ook:Peter Rath wint Henk Theunissenbokaal

2 reacties op “Peter Bertens wint Henk Theunissen-bokaal

 1. Roeland

  Gefeliciteerd Peter, dik verdiend!
  Enne bedankt, I owe you one :-) .

    /   Beantwoorden  / 
 2. Simon

  Heel erg verdiend Peter! Dit zou Henk geweldig hebben gevonden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.