NK: Lo-A-Tjong door naar hoofdtoernooi

De Snookerij Leiden was het strijdtoneel voor de kwalificaties voor het NK snooker voor de junioren en dames.

De junioren streden in vier poules waarbij de nummers 1 zich rechtstreeks plaatsten en de nummers 2 nog onderling een beslissingswedstrijd moesten spelen.

In poule A was Cyriel Ledoux te sterk voor Toby van Diepen, die de tweede plek voor zich opeiste. Kevin Oei werd derde en Twan Fokker vierde.

In poule B wist Jasha Kiers nipt beslag te leggen op de eerste plek. De enigste dame van de Jong Oranje groep Nathalie Seichter werd knap tweede. Joppe Huybers, Kendrew Oei en Hans Kuijpers werden respectievelijk drie, vier en vijf.

In poule C was er een shoot-out nodig om een beslissing te forceren. De winnaar van het laatste Junioren Ranking tournooi Kaylash Persad was in deze shoot-out net te sterk voor Jan Rempe. Vincent Dingen eindigde als derde in de poule. Mick van der Kamp werd vierde en de jongste deelnemer Hugo van Houten eindigde laatste in de poule. Hugo wist nog wel twee keer een ‘black ball game’ af te dwingen maar helaas gingen beide kansen verloren.

In poule D bleef Jan van Lierop ongeslagen en kwalificeerde zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi. Stan den Hertog legde beslag op de tweede plaats. De strijd om plaats drie werd in een rechtstreeks duel gewonnen door Lazlo Hofstede van Kevin Karbet.

De beide beslissingswedstrijden gingen over de volle lengte. In de eerste wedstrijd won Nathalie Seichter van Jan Rempe met 2-1. Met dezelfde stand was Toby van Diepen te sterk voor Stan den Hertog.

De hoogste break bij de Junioren was met 56 voor Cyriel Ledoux.

(c) Corné Kuijpers

Bij de dames werd gestreden in 2 poules voor 6 plaatsen op het hoofdtoernooi.

In poule A bleef Tens Tensen ongeslagen. Naast haar plaatsten zich ook Micha Beuriot en Pascaline Chauvin voor het hoofdtoernooi. Barbara van der Weegen werd laatste in de poule.

In poule B maakte de Rosanna Lo-A-Tjong haar favoriete rol waar door ongeslagen eerste te worden. Thuisspeelster Marjolein van Strien kwalificeerde zich als tweede in de poule. Nienke Reijntjes had een shoot-out nodig om beslag te leggen op de laatste plek ten koste van Karen Zeno Flore.

De wedstrijden op het hoofdtoernooi zijn als volgt:

Junioren
Tim De Ruyter – Nathalie Seichter
Kaylash Persad – Jasha Kiers
Cyriel Ledoux – Jan van Lierop
Man Hee Tang – Toby van Diepen

Dames
Manon Melief – Nienke Reijntjes
Micha Buriot – Rosanna Lo-A-Tjong
Tens Tensen – Marjolein van Strien
Maryl de Lignie – Pascaline Chauvin

(bron: knbb.nl)

Lees ook:EK jeugd pool goed van start met snookerjunioren
Lees ook:NK: Van Leeuwen verslaat Stolk, van Rijsbergen door
Lees ook:NK: Op jacht naar de titel…
Lees ook:Gebroeders Oei pakken beide finaleplaats op NK
Lees ook:Meldtijden en wedstrijdschema NK snooker 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.