Spanning loopt op bij EK -21 in Polen

Het Europees Kampioenschap onder 21 jaar is nog ontzettend spannend! Een overzicht van de bij elkaar gesprokkelde informatie, aangezien de website van de EBSA al de hele morgen plat ligt, kan het zijn dat er wat informatie mist. Hopelijk toch een zo compleet mogelijk overzicht: 

Dennis Deroose verloor gistermiddag met 3-0 van de oud-kampioen Kacper Filipiak uit Polen. Als ik het goed uitgerekend heb maakt Deroose nog een hele kleine kans om door te gaan, maar dan is hij wel afhankelijk van wat de rest van zijn poule doet.

Wesley Pelgrims verloor in een hele spannende wedstrijd, op de laatste zwarte bal in de decider, van de Wit-Rus Vladislav Kalinovski. Pelgrims verloor helaas zijn eerste frame wegens te laat aanwezig zijn. Pelgrims moet nog tegen de nummer 1 van de poule en is met 0 gewonnen wedstrijden uitgeschakeld.

Jeff Jacobs won eenvoudig met 3-0 van de Fin Eelis Paavilainen en scoorde daarbij een 60-break. Jacobs staat nog steeds eerste in zijn poule en is al zeker van plaatsing in de knockout-fase. De wedstrijd vandaag tegen Daniel Nixon is wel bepalend voor de eindstand in de poule en dus voor de loting.

Tim De Ruyter speelde tegen het 13 jarige talent uit Finland Tuure Lappalainen. Tim won deze partij met 3-1. Tim staat gedeeld 2e in zijn poule maar is nog niet helemaal zeker van de knock-outfase. Tim moet nog tegen de nummer 1 in zijn poule, Dylan Craig en zijn directe concurrenten moeten tegen elkaar.

Jasha Kiers verloor met 3-0 van de Zwitser Alexander Ursenbacher en met 3-1 van de Bulgaar Sashko Dimitrov. Hierdoor heeft Jasha helaas geen kans meer om de knock-outfase te bereiken.

Jan van Lierop voelde zich gesterkt door de poule winst bij de onder 18 categorie en won in een spannende partij met 3-2 van de Estlandse speler Andres Petrov die regelmatig te vinden is in de eindfase op de Europese Tour. In de tweede partij in de onder 21 categorie (3e in totaal) moest Jan tegen de Fin Pyry-Lassi Vaininen. Ook deze partij werd gewonnen met 3-0 al had hij er een respotted black voor nodig in het derde frame.

Het is ongemeend spannend in zijn poule. Vier spelers staan op 2 gewonnen wedstrijden zodat de dag van vandaag de beslissing zal brengen. Jan moet om 11.00 uur tegen de Israëliër Maor Shalom. De winnaar van deze partij plaatst zich voor de knock-out fase.

Sybren Sokolowski verloor met 3-0 van de Ierse Josh Boileau, die ook al regelmatig te vinden is op de European Tour-events. Sokolowski maakt nog kans om door te gaan, maar moet dan met 3-0 of 3-1 winnen vandaag van de Rus Mikhail Terekhov.

Later vandaag meer!

Lees ook:Er wacht een spannende dag voor junioren op WK-21 in Boekarest
Lees ook:Pelgrims, van Lierop en Sokolowski worden 1e in hun poule
Lees ook:Snookort: Pelgrims wint EK-17
Lees ook:Van Lierop, Pelgrims en Sokolowski nog ongeslagen bij EK -18
Lees ook:Jans zonder frameverlies door poulefase op EK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.