Jacobs aan kop van poule bij EK -21

Jeff Jacobs gaat aan kop in zijn poule op het EBSA Europees Kampioenschap onder 21 jaar. Hij won gisteren twee maal met 3-2: van Yana Shut uit Wit-Rusland en Louis Heathcote uit Engeland. 

© Monique Limbos

In die laatste wedstrijd scoorde Jacobs nog een 62-break. De jonge Belg heeft vandaag en morgen nog twee wedstrijden te spelen om zich te plaatsen voor de laatste 64. De eerste vier spelers gaan door naar de knockout fase, waardoor Jacobs eigenlijk wel zeker is van plaatsing.

Zijn landgenoot Dennis Deroose won één van de twee wedstrijden. Hij won met 3-2 van Marvin Losi uit Zwitserland en verloor met 3-1 van Charlie Sweeney uit Ierland. Ook Deroose heeft nog twee wedstrijden te gaan.

Tim De Ruyter won één van zijn twee wedstrijden. Hij verloor van Isaac Borg (ja, inderdaad de zoon van Alex Borg) uit Malta en won van Nykyta Pavelko uit Oekraïne.

Jasha Kiers heeft pas één wedstrijd gespeeld in zijn pittige poule. Hij verloor met 3-0 van de Roemeen Vladu Mihai. Vandaag komt Kiers in actie tegen de Zwitser Alexander Ursenbacher.

Wesley Pelgrims had geen goede start van het toernooi. Hij verloor twee wedstrijden met 3-0 van Belan Sharif uit Zweden en Pawel Rogoza uit Polen.

Sybren Sokolowski won één van zijn twee wedstrijden, hij verloor van Morgan Högran uit Zweden met 3-1 maar won van Rhys Thomas uit Wales.

Jan van Lierop heeft één wedstrijd gespeeld: hij verloor met 3-1 van Callum Lloyd uit Wales.

Voor alle overzichten, livescoring en programma klik je hier. Voor verslagen van het Nederlandse team verwijs ik je ook naar de facebookpagina van coach Kevin Chan en de website van de KNBB.

Lees ook:Skalski imponeert op EK in Polen
Lees ook:EK -21 op Malta in volle gang
Lees ook:Spanning loopt op bij EK -21 in Polen
Lees ook:SnooKort: EK -21 Polen: De Ruyter en Jacobs door
Lees ook:Kiers wint juniorentoernooi Maassluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.