Snookersectie KNBB zoekt méér vers bloed

Zo, snooker.blog.nl is weer genezen van het Okraïense Euro 2012-virus. Vanaf nu weer regelmatig updates uit de snookerwereld.

Om maar meteen met een belangrijke oproep te beginnen: de sectie snooker van de KNBB kan jouw hulp goed gebruiken!

Zoals bekend hebben voorzitter Peter de Brie en bestuurder sport- en topsportzaken Simon Reuter afgelopen week hun functies na jarenlange trouwe dienst neergelegd.

Beiden zijn terecht tot bondsridder benoemd, zie ook het eerbetoon op KNBB.nl.

Gelukkig belandt de snookersectie zonder dit duo niet plotseling in een vacuüm, want met Annet van Riel en Kevin Chan staan twee nieuwe bestuurders alweer te popelen.

Maar er is méér vers bloed nodig.

Van Riel neemt de topsportcommissie onder haar hoede en Chan gaat de voorzittershamer van de sportcommissie hanteren.

Concreet dient het sectiebestuur te worden versterkt met een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris, tevens bestuurder jeugdzaken. Uiteraard kunnen secretariaat en jeugdzaken ook door twee verschillende bestuurders worden gedaan.

Voor de functiebeschrijvingen: die van voorzitter van je hier, die van secretaris/bestuurslid jeugdzaken daar op de website van de KNBB.

Wat let je?

Lees ook:KNBB kiest nieuwe voorzitter
Lees ook:KNBB zoekt nieuwe snookercoaches
Lees ook:KNBB: Reglementen aanpassen na play-off-kwestie
Lees ook:BBSA kiest nieuwe voorzitter
Lees ook:Nieuw bestuur IBSF aangetreden, WK 2017 naar Malta

19 reacties op “Snookersectie KNBB zoekt méér vers bloed

 1. RuudK

  Ben blij te zien dat Annet en Kevin bereid zijn energie in de sectie snooker te steken. Of er meer mensen zullen opstaan dat is de vraag. Zeker daar het binnen het overkoepelend orgaan de KNBB ook aan alle kanten rammelt.
  “Verschillen van inzicht tussen KVC, het bondsbestuur en een deel van de bondsraad hebben er verder toe geleid dat 3 van de 4 bondsbestuursleden hun portefeuille met onmiddellijke ingang ter beschikking hebben gesteld, een vierde bestuurslid heeft deze stap in overweging genomen.”
  Ik hoop van harte dat er mensen zullen opstaan met goede en werkbare ideeën om de Snookersport in Nederland nieuw leven in te blazen. Of dit zal gaan lukken, ben eerlijk gezegd bang van niet, althans niet op Sectie / Bonds niveau. Ik denk dat dit meer vanuit lokale initiatieven zoals lokaalhouders en verengingen zal moeten komen. Al hoop ik wel van harte dat ik het mis heb en dan zal ik de eerste zijn die dit op dit forum toegeeft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. HilbrandB

  Hier in het hoge noorden van nederland is de animo kennelijk ook niet groot meer sinds Martijn W. gestopt is. Op bestuurlijk gebied krijgt het noordfen kennelijk geen aansturing / aansporing meer.
  Veel mensen hier zijn het vertrouwen in de bond kwijt. Desondanks is er in het verleden geen enkele team overgestapt naar de DBSA toen die in opkomst was. Teams zijn toen massaal gestopt, op Piccadiily en Steenwijk na. Steenwijk bestaat inmiddels ook al niet meer op de snookerkaart, net als Leeuwarden.

  In de teamcompetitie is alleen Piccadilly uit Groningen weer actief na 6 jaren afwezigheid. En dat terwijl er zat goede spelers rondlopen waarmee je teams kunt formeren.
  Het zou al mooi zijn al er hier in Noord-Nederland wat meer teams bijkwamen. Maar dat heeft kennelijk meer aansturing nodig voordat er wat gebeurt. Misschien ligt hier een mooie kans voor de NNRS-organisatie om de boel wat aan te sporen?
  De contacten met de bond schijnen er nog steeds te zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Martijn

  Wanneer is Piccadilly weer actief geworden? In welke klasse spelen ze?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Martin

  Ik weet dat het enige team uit Groningen afgelopen seizoen in de 1e klasse oost heeft gespeeld.Daar zat trouwens ook een team uit Doetinchem bij ingedeeld.Het is triest om te zien dat uit het noorden zegge en schrijve 1 team competitie speelt.Hier in het oosten is het nog redelijk maar is er nauwelijks aanwas.Goed dat er een frisse wind op het bondsbureau gaat waaien en het lijkt mij een mooie taak om weer meer interesse c.q. teams aan het snookeren te krijgen.Uit een mail van een paar maanden geleden over de contributieverhoging werd gemeld dat er wordt gepoogd om meer teams danwel spelers uit het verleden weer warm te maken voor het snooker.Laten we er maar het beste van hopen dat het wat oplevert.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Martijn

  En alle andere teams maar hopen dat ze niet dat team uit Groningen in hun poule krijgen.
  Is toch geen doen, Groningen, heen en terug op een doordeweekse avond?

    /   Beantwoorden  / 
 6. HilbrandB

  Daarom spelen wij onze wedstrijden dus ook, in goed overleg met de tegenstanders, op de zaterdag of zondag. Eventueel waar mogelijk zelfs doordeweekse avond. Toen wij ons weer inschreven voor de team-competitie hebben wij aangeven bij de bond graag in het weekend te willen spelen waar mogelijk, juist vanwege de reisafstanden. Bij de bond was men van mening dat zij ons als enige Noordelijke team een beetje tegemoet moesten komen omdat wij mogelijk als “vliegwiel” voor nieuwe teams konden dienen.
  Het afgelopen seizoen heeft dat eigenlijk maar 1 keer een knelpuntje opgeleverd.
  Piccadilly is trouwens als eerste geeindigd met slecht 1 punt voorsprong.
  Wellicht komend seizoen dus hoofdklasse, mits….. idd de reisafstanden :-)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Martin

  Groningen speelt zijn thuiswedstrijden op de zaterdag.Tja, het is hopen op betere tijden met meer teams uit de regio.Binnenkort zal de inschrijving wel weer beginnen.Ik ben niet bepaald positief over meer teams.Maar goed,we wachten wel af.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Martijn

  Afgelopen seizoen ‘speelde’ het A-team uit Hengelo ook in de hoofdklasse. Dat is dus helemaal niks geworden, ondanks de uitgesproken wil op zaterdagen te spelen.
  Alle andere teams spelen in de regio van Amsterdam, dus dat was vergelijkbaar met Groningen qua reistijden.
  Ik vraag me sterk af wat er dit seizoen anders zal zijn zodat het nu wel gaat werken.

    /   Beantwoorden  / 
 9. HilbrandB

  Zoals Martin het zegt: we wachten af….

  Het blijft de eeuwige discussie: spelen in het weekend of doordeweeks. En die is al zo vaak gevoerd……
  In Groningen wisten we waar we aan begonnen qua reistijden.
  Dat hebben we er graag voor over, maar liever niet doordeweeks :-)

    /   Beantwoorden  / 
 10. RuudK

  En moet ook niet vergeten dat er vele zijn, inclusief ik zelf, die niet op zaterdag willen spelen. Om deze rede hebben zelfs een aantal hoofdklasse promovendi besloten niet over te gaan naar de Ere-Divisie. Dus dit samen met de afstanden maakt het erg lastig om de competitie van de grond te krijgen in het hoge noorden.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Martijn

  Dat jullie ervoor kiezen die reisafstanden te trotseren voor een paar framepjes is vanzelfsprekend, daarom schrijven jull

    /   Beantwoorden  / 
 12. Martijn

  Dat jullie het ervoor over hebben die reisafstanden te trotseren voor een paar framepjes is vanzelfsprekend, daarom schrijven jullie je in. Maar dat houdt, denk ik, niet automatisch is dat al die andere teams het er ook voor over hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 13. HilbrandB

  Sterker nog: wij pakken zelfs regelmatig het OV voor de uitwedstrijden. Maken er een gezellig dagje uit van….

  Dat er mensen zijn die (liever) niet op de zaterdag of zondag willen spelen snappen we best. Sommigen zitten liever thuis bij het gezin als er doordeweeks gewerkt moet worden.
  Anderen wil er juist even tussen uit. Je hoeft ook niet elk weekend te spelen, maar als er de nodige toernooien in het weekend gespeeld moeten worden ben je al snel door je vrije weekends heen. Maar ja…
  Hoeveel spelers hebben de tijd om doordeweeks toernooien te spelen?
  Heel weinig :-?
  Daarom zijn die toernooien dus ook in het weekend….

    /   Beantwoorden  / 
 14. HilbrandB

  Maar we raken nu wel een beetje off-topic.
  We zijn mensen nodig die de boel kunnen en willen regelen.
  Die vindt je hier in het noorden niet vrees ik…

    /   Beantwoorden  / 
 15. Annet

  Hoezo zouden er in het noorden geen mensen zijn om de zaken te regelen? De NNSR heeft toch jaren uitstekend gedraaid?
  Wat zou het mooi zijn als er weer meer teams zich aanmelden vanuit het noorden. Ik heb trouwens begrepen dat Steenwijk weer open gaat.

  En laat afstand geen hindernis zijn je aan te melden als vrijwilliger. Het meeste overleg vindt plaats via mail en telefoon!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hilbrand B.

   http://www.magicballssteenwijk.nl

   Met maar 2 snookertafels…… :-(

   De NNRS heeft het jaren uitstekend gedaan onder Martijn W.
   Helaas zijn de laatste jaren de nodige spelers afgehaakt.
   Sommigen zijn gestopt met snooker, anderen overgestapt op pool en weer anderen snookeren nog wel maar niet meer bij de NNRS uit onvrede. Waar we voorheen de beste spelers naar de Dutch Masters mochten afvaardigen gebeurt er op dat gebied helemaal niks meer….
   Gewoon zonde….

     /   Beantwoorden  / 
 16. Roel

  Annet, wellicht verstandig om eens een uitgebreide functieomschrijving en een eventueel takenpakket weer te geven.zo kan diegene beoordelen of het voor hem of haar interessant is.

  Zelf wil ik best iets doen en heb nu wat over maar weet niet hoe het ervoor staat over een half jaar of een jaar.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Annet

  Met de aanvulling dat een bestuurslid “Jeugd” wordt gezocht om de bond van onder af aan te vernieuwen en verjongen. Ideeën om de jeugd aan het snookeren te krijgen zijn dus van harte welkom!

  Let wel: het is vrijwilligerswerk, er is natuurlijk wel een onkostenvergoeding en een groep enthousiaste “collega’s”! Cursussen om meer kennis over bestuurswerk op te doen behoren ook tot de mogelijkheden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.