Moermans naar laatste 16, Jans naar halve finale

Het IBSF wereldkampioenschap voor amateurs in Qatar heeft nog twee Belgische spelers in het toernooi. Johny Moermans heeft vanmiddag eerst Joris Maas verslagen bij de laatste 32, om vervolgens vanavond bij de laatste 16 Steven Thomas opzij te zetten. Jans behaalde de halve finale ten koste van Ng On Yee. 

© Monique Limbos

Mooie resultaten voor de enige twee spelers die nog in de running zijn van de Nederlandse en Belgische delegatie.

Jans had gisteren al een pittige tegenstandster in Tatjana Vasiljeva, vandaag moest ze nog harder aan de bak tegen de meervoudig wereldkampioene Ng On Yee uit Hong Kong. Jans kwam met 1-0 voor maar de kampioene uit Hong Kong wist de score weer gelijk te trekken. Jans bleef echter rustig en degelijk spelen en wist de daarop volgende drie frames naar zich toe te trekken.

Ze komt hiermee in de halve finale en treft daar Nutcharat Wongharuthai uit Thailand, die Jessica Woods uit Australië met 4-2 wist te verslaan. De wedstrijd wordt morgen om 15.00 uur Belgische tijd gespeeld.

Moermans wist vanmiddag het onderonsje van de Lage Landen in zijn voordeel te beslissen. Met 4-0 werd Joris Maas opzij gezet. Vanavond trof hij vervolgens Steven Thomas uit Wales die geduchte tegenstand bood, maar in de decider de beslissende ballen net niet potte, waardoor de Belg zich morgen mag melden bij de laatste 8: de kwartfinale.

Hij treft daar ‘s morgens om 08.00 uur Belgische tijd Dharminder Lilly uit India, die vandaag Alain Vandersteen al naar huis stuurde.

Lees ook:Jans naar finale IBSF WK in Qatar
Lees ook:Wendy Jans: “Mijn ervaring gaf de doorslag”
Lees ook:Jacobs door naar laatste 32, Maas als 1e geplaatst bij Masters
Lees ook:Wendy Jans loopt finale amateur-WK mis (update)
Lees ook:Jans/van Roy naar halve finale, Morgan pakt zoveelste EK-titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.