Terugblik 2011: top en top (geen flop…) van december

T O P :

Opnieuw is het Judd Trump die ons het hoogtepunt van de maand bezorgt. Met zijn eindoverwinning op het UK Championship pakt hij niet alleen zijn tweede rankingtitel van het jaar 2011, hij bevestigt ook zijn status als absolute wereldtopper door één van de drie majors op zijn naam te schrijven. Trump heeft zich dit jaar ontpopt tot de nieuwe, grote smaakmaker die het profsnooker zo hard nodig heeft.

…Smaakmaker Trump wint het laatste toernooi van 2011, het UK Championship

T O P :

De laatste weken van het jaar vallen de 147′s als rijpe appelen uit de boom. In korte tijd vallen er zeven maximums te noteren; Ding Junhui scoort er zelfs twee binnen drie dagen. Hoewel er meerdere redenen voor de groei van het aantal 147′s zijn – zoals beter materiaal en meer toernooien – heeft de toename ook te maken met pure kwaliteit: spelers op de Main Tour worden steeds beter. Een prettig vooruitzicht voor de sport!

[picture Judd Trump © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Neil Robertson hard op weg naar century-record
Lees ook:Weer handgeschreven Higgins-brieven onder de hamer (update)
Lees ook:Poll: Judd Trumps triomf was hoogtepunt seizoen
Lees ook:147 alarm: Brecel scoort zijn eerste officiële maximum
Lees ook:Championship League: Ding naar winnaarspoule

2 reacties op “Terugblik 2011: top en top (geen flop…) van december

 1. Dirkjan

  Top en top inderdaad! Ik denk alleen niet dat de spelers op zich steeds beter worden. Er komen wel steeds meer goede spelers bij, maar de kwaliteit vergeleken met de afgelopen decenia valt niet te meten, ook niet door snooker in ‘getalletjes’ en statistieken uit te drukken. De situatie is simpelweg totaal anders geworden. Wel leuk dat er zoveel mensen goed spelen nu, ipv een handjevol. Het was een mooi jaar voor snooker. Fijne jaarwisseling!

    /   Beantwoorden  / 
  1. bv

   Volgens mij heeft juist deze ‘veranderde situatie’ gezorgd voor een niveaustijging van het snooker. Hoewel het niveau in de breedte toeneemt weet bijvoorbeeld een topper als judd trump toch een groot percentage van zijn partijen te winnen. dit betekent in de meeste gevallen ook dat het niveau van een topper moet stijgen om deze toename van kwaliteit in de breedte het hoofd te bieden. gelukkig nieuwjaar;)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.