Terugblik 2011: top en flop van september

T O P :

Reanne Evans stelt het nieuwe record voor aantal ononderbroken overwinningen op de WLBSA-tour op 90. De Engelse zevenvoudig wereldkampioene weet 3,5 jaar lang elke partij te winnen. Pas in de halve finales van het Northern Championship gaat het eindelijk weer eens mis, uitgerekend tegen Maria Catalano, de laatste speelster die Evans nog wist te verslaan vóór die in 2008 haar zegereeks startte.

…3,5 jaar en 90 partijen lang kan geen speelster Evans verslaan…

F L O P :

Hoezeer je het Players Tour Championship ook kunt prijzen, een schaduwzijde heeft de toernooireeks met beperkte rankingpunten ook. Steeds weer zijn er toppers die de events niet echt serieus nemen, met als dieptepunt Mark Williams. De Welshman, die bijna steeds in de eerste ronde verliest, begint in zijn partij tegen Ronnie O’Sullivan op PTC 5 in Sheffield zelfs met één hand, dus zonder brughand, te spelen. Niet verboden volgens de spelregels, maar wel onsportief én bovenal schadelijk voor het image van de sport. De partij wordt namelijk rechtstreeks uitgezonden op Liveworldsnooker.tv.

[picture Reanne Evans © 2009 snooker.blog.nl]

Lees ook:Reanne Evans verlengt abonnement op WK-titel
Lees ook:Reanne Evans wil weer onbetwiste No. 1 worden
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop april
Lees ook:Evans en On Yee op weg naar rematch
Lees ook:Neil Robertson met schrik vrij tegen Reanne Evans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.