Terugblik 2011: top en flop van juli

T O P :

De expansie van het profsnooker krijgt gestalte met het eerste rankingtoernooi ooit down under: het Australian Goldfields Open. Barry Hearn wil meer snookerevents in onontgonnen gebieden. Enkele weken later volgt een invitatietoernooi in Brazilië. Het toernooi in Australië krijgt ook een nieuwe winnaar: Stuart Bingham pakt de eerste hoofdprijs uit zijn 16-jarige snookercarrière.

…Een nieuwe winnaar (Bingham) voor een nieuw toernooi (Australian Open)…

F L O P :

Ophef over een geweigerde handdruk: Rory McLeod oogst weinig begrip als hij na een officiële partij (kwalificatie voor het Australian Open) de uitgestoken hand van referee Ivy Zhu negeert. McLeod zegt dat hij als moslim nu eenmaal geen vreemde vrouwen mag aanraken. Zhu’s collega Michaela Tabb valt McLeod bij door te beweren dat zij een afspraak met hem heeft om naar elkaar te knikken in plaats van handen te schudden. Dat verhaal blijkt echter niet te kloppen als er een recente video opduikt waar McLeod en Tabb elkaar wel degelijk de hand geven.

[picture Stuart Bingham © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Referee Tabb: “Rory en ik knikken naar elkaar”
Lees ook:Rory McLeod schudt wél hand van Michaela Tabb
Lees ook:McLeod weigert vrouwelijke referee hand te geven
Lees ook:Welke dresscode geldt eigenlijk voor Michaela Tabb?
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.