Terugblik 2011: top en flop van juni

T O P :

Grote klasse: Wendy Jans pakt in Bulgarije al haar zesde (!) Europese titel. In de hele knock-out-fase verliest Jans slechts één enkel frame, in de finale tegen mixed-wereldkampioene Tatjana Vasiljeva uit Letland, 5-1. De Europese dominantie van de Belgische blijkt wel uit het feit dat ze sinds 1999 slechts één keer niet de finale haalt (in 2008).

…Jans is en blijft de beste van Europa: ze wint al haar zesde titel…

F L O P :

World Snooker lokt verbaasde en boze reacties uit bij veel snookerfans met de aankondiging dat de partijen op het UK Championship ingekort zullen worden. In plaats van de gebruikelijke best-of-17 wordt er tot en met de kwartfinales nog maar best-of-11 gespeeld. Dat gebeurt onder druk van de BBC. Met deze maatregel breekt Barry Hearn met zijn belofte dat hij bij zijn hervormingen van het snooker in elk geval de drie majors (UK, Masters, WK) ongemoeid zou laten.

[picture Wendy Jans © 2010 Wendy Jans | Facebook]

Lees ook:Terugblik 2015: top en flop november
Lees ook:Terugblik 2014: top en flop juni
Lees ook:Kijktip: EK-finale met Wendy Jans live te zien
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop juni
Lees ook:Wendy Jans Belgisch Kampioene 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.