Drago out, Borg in

De bewoners van het snookerminnende Malta zullen gemengde gevoelens hebben na dit weekend. Hun grote held Tony Drago is na een jarenlange carrière uit de Main Tour gevallen en is er niet in geslaagd zich via de World Snooker Q-school weer te herplaatsen.

(c) Monique Limbos

Zijn trainingmaatje en oud-professional Alex Borg is er juist wel weer in geslaagd om weer terug te keren op de tour nadat hij een jaar geleden uit de tour was gevallen. De 46-jarige Borg versloeg hiervoor in de laatste wedstrijd de Oostenrijker Alexander Ursenbachet met 4-2 en had in de vorige ronde Barry Pinches uitgeschakeld met 4-3.

De overige drie spelers die zich hebben weten te plaatsen zijn de Cyprioot Michael Georgiou, die de Engelsman Craig Steadman versloeg, John Astley uit Engeland, die met een overtuigende 4-0 won van zijn landgenoot Peter Lines en de enige amateurspeler David John uit Wales, die de Engelse Zak Surety uitschakelde.

Alle uitslagen van Q-school-2 vind je hier terug.

Met deze laatste main tour-tickets is het seizoen 2015-2016 afgerond en zullen we vanaf 28 mei gelijk weer van start gaan met het nieuwe seizoen. De kwalificatiewedstrijden van de Indian Open staan dan op het programma.

Lees ook:Brecel plaatst zich voor World Open na prachtige comeback
Lees ook:International Open: Borg houdt Van Rijsbergen uit finale
Lees ook:Wilson en Murphy door het oog van de naald op Indian Open
Lees ook:De vierde Belg reeds, maar wel de jongste van allemaal
Lees ook:Sokolowski naar halve finale op Malta

2 reacties op “Drago out, Borg in

 1. Jantje

  Dag Annet,

  Dus die 2 wildcards waar je onlangs over sprak zijn dus uitgedeeld aan de hoogste geplaatste in de Q-School order of Meritt? Or moeten die nog uitgedeeld worden?

  En wat ik mij nog afvraag, nu de PTC tournaments niet meer bestaan, hoe gaan de 2 asian en 8 european main tour tickets worden uitgedeeld na volgend seizoen? of is dat nog niet geweten?

  Alvast bedankt :)

  Groetjes,
  Jan

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   Hoi Jan,
   Op je eerste vraag: dat vermoed ik wel.
   Op je tweede vraag: daar is nog niks over bekend gemaakt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.