WK senioren: Mark Williams pakt derde wereldtitel

Mark Williams heeft wederom een wereldtitel voor zich opgeëist: hij is wereldkampioen senioren geworden, door in de finale te winnen van Fergal O’Brien met 2-1.

(c) Monique Limbos

De 39-jarige Williams is de jongste winnaar ooit. Spelers mogen sinds kort meedoen in het jaar dat ze 40 worden (voorheen 45 jaar) en Williams heeft gelijk de eerste kans gegrepen om mee te doen en de titel te winnen.

In de halve finale won Williams met 2-0 van John Parrott, waarbij hij in het tweede frame nog een poging deed tot een maximumbreak. De Welshman strandde echter op 80. O’Brien won 2-0 van Ken Doherty om zijn finaleplaats te bewerkstelligen.

In de finale begon Williams met een lastige 30-break, maar O’Brien wist het frame te stelen met een mooie clearance. Het tweede frame maakt Williams een mooie 74-break om de score gelijk te trekken. In de decider maakt Williams een 47-break, maar mist hij op geel.  Hij laat weinig liggen en kan even later weer aan tafel komen om de wereldtitel voor zich op te eisen.

Voor Williams is dit de eerste titel sinds de Rotterdam Open. Met deze overwinning wint hij niet alleen de wereldtitel, maar ook de cheque van 18.000 pond. Williams heeft tevens de hoogste break gemaakt in het toernooi. Op de eerste avond, na een lange reis vanuit Polen, maakte Williams een 142-break. Op die hoogste break staat overigens geen prijzengeld.

Lees ook:Wendy Jans pakt vijfde wereldtitel
Lees ook:Neil Robertson wint Gdynia Open
Lees ook:Trump wint thriller van Robertson met 4 centurys
Lees ook:147-alarm: O’Brien scoort “oudste” 147
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.