Ding pakt wereldtitel 6-reds

Verloor Ding Junhui eerder dit jaar nog de WK-finale in Sheffield, nu ging hij wel met de titel aan de haal bij het WK 6-reds in Bangkok, Thailand. In de uitermate spannende finale versloeg hij op de allerlaatste zwarte bal vandaag Stuart Bingham met 8-7. 

© Monique Limbos

Het eerste frame ging op de laatste zwarte bal naar Bingham. De Chinees weet echter naar een 3-1 en een 7-5 voorsprong te komen. De Engelsman weet dan toch een decider af te dwingen, waarin de kansen beide kanten opgaan. Uiteindelijk weet Ding op de laatste zwarte bal de beslissing te forceren en zich zeker te stellen van de titel en een geldbedrag van 45.000 pond.

Klik hier voor alle uitslagen van het WK 6-reds.

Het is even een weekje rustig op het toernooien-front, maar de heren blijven in Azië. Vanaf 19 september start de Shanghai Masters, waar Kyren Wilson zal proberen zijn titel te verdedigen. De loting voor dit toernooi vind je hier.

Lees ook:WK: Hawkins verslaat Robertson in decider
Lees ook:Bingham verslaat Ding maar mist 147
Lees ook:Terugblik 2016: Top en Top september
Lees ook:Trump en Walden in Engelse finale in China Open
Lees ook:Xu Si wint WK -21 in Mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.