Amateurs presteren goed op 1e dag WK 6-reds

De eerste dag van het WK 6-reds in Bangkok, Thailand zit er op en er zitten wat verrassende uitslagen tussen. Er wordt deze eerste ronde in 8 poules gespeeld, waarbij van de zes spelers per poule er slechts twee doorgaan nar de knockout-fase. 

© IBSF

Degene die vandaag de hardste klappen heeft moeten incasseren is Stephen Maguire (poule A). Van de twee gespeelde wedstrijden heeft hij er twee verloren. Zowel de thuisspelende Thanawat Thirapongpaiboon als de ex-prof Pankaj Advani uit India (wereldkampioen 6-reds bij de IBSF, amateurbond) wisten van Maguire te winnen met respectievelijk 5-1 en 5-2.

Ook in poule B moest een profspeler het onderspit delven tegen een amateurspeler. Michael White verloor met 5-4 van Noppadon Noppachorn uit Thailand. White won wel zijn andere partij, tegen Muhammed Asif uit Pakistan.

In poule F lijkt het nu al een warboel te worden en kan het erg spannend worden. Robert Milkins won met 5-1 van Asjad Iqbal uit Pakistan, maar Iqbal won op zijn beurt van James Wattana met 5-2. Wattana won weer met dezelfde cijfers van Matthew Stevens, maar Stevens won weer van Joe Perry, ook met 5-2. Perry wist op zijn beurt weer van Thor Chuan Leong te winnen, waardoor iedereen, behalve Leong, op 1 winstpartij staat.

In poule G tot slot moest Mark Williams zijn meerdere erkennen in amateurspeler Jamie Rhys Clarke, die met 5-2 van de Welshman wist te winnen. Clarke won ook van Darren Paris uit Zwitserland, waardoor Clarke stevig bovenaan staat, zij het met een wedstrijd meer gespeeld dan de meeste spelers.

Voor uitslagen en livescoring kun je hier terecht, Zoals eerder gezegd zal Eurosport niet uitzenden. Via de stream van Worldsnooker is het toernooi wel live te zien, mits je een abonnement hebt natuurlijk.

Lees ook:General Cup: White 1e overwinning, Carter 1e verlies te pakken
Lees ook:Sangsom 6-red WK dag 2
Lees ook:België staat 1e in de poule na winst op Maleisië bij World Cup
Lees ook:Brecel op dreef bij 6-reds WK
Lees ook:Titelverdediger Trump uitgeschakeld op Australian Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.