Michaela Tabb daagt Worldsnooker voor het gerecht

Veel vragen riep het vertrek van Michaela Tabb bij Wordlsnooker al op, maar nu lijkt er dan toch een antwoord te komen op deze vragen. Tabb heeft Worldsnooker voor het gerecht gedaagd omdat zij vindt dat Worldsnooker “contractbreuk heeft gepleegd en wegens “gender-discriminatie” en “onterecht ontslag”. 

(c) Monique Limbos

Dat is nogal wat, wat Worldsnooker hier aan zijn broek krijgt. Was Tabb jarenlang het paradepaardje van de referee-stal, opeens verdween zij van het circuit en kwam er na een lange radiostilte het bericht dat Tabb niet meer zal uitkomen voor Worldsnooker. Het persbericht toentertijd, gaf geen verklaring op voor het plotselinge vertrek.

In 2014 verliet de Schotse de Australian Open voor de finale, omdat er een bonus niet uitbetaald zou zijn. Dat was ook de laatste keer dat zij aan tafel heeft gestaan voor Worldsnooker. Tabb heeft als eerste vrouwelijke scheidsrechter de finale geteld van de wereldkampioenschappen in The Crucible. Zij deed dit zelfs twee keer. Tabb heeft 14 jaar gewerkt voor Worldsnooker.

Worldsnooker ontkent alle aantijgingen en beide partijen hebben gezegd dat gedurende de rechtszaak zij geen uitspraken zullen doen.

Lees hier en hier meer.

Lees ook:Michaela Tabb en Worldsnooker komen tot overeenstemming
Lees ook:Michaela Tabb stopt als snookerreferee
Lees ook:Referee Tabb moet Masters laten schieten
Lees ook:Michaela Tabb is niet bang voor Alex Higgins
Lees ook:Olivier Marteel leidt finale WK

Eén reactie op “Michaela Tabb daagt Worldsnooker voor het gerecht

  1. patrick terlou

    Ik had altijd al gedacht dat er iets niet in de haak was

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.