Burden geschorst wegens gokken

En weer een snookerspeler die een schorsing aan zijn broek heeft hangen. Deze keer is het Alfie Burden, die heeft toegegeven dat hij op snookerwedstrijden heeft gewed, waaronder een aantal van zijn eigen partijen. 

Burden heeft niet geprobeerd de uitkomst van deze partijen te proberen te beïnvloeden en heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek van de disciplinaire commissie, waardoor hij slechts tot 1 januari 2018 is geschorst.

De Engelsman deed dit al sinds 2006 maar was er niet zo goed in. Hij heeft vooral heel veel geld verloren met gokken blijkt uit de verklaring van de WPBSA. Hij heeft er financieel nu nog een probleem bij: hij heeft ook een boete gekregen van 5.000 pond.

Burden staat momenteel op de 65e plek van de wereldranking maar gaat de komende tijd natuurlijk flink kelderen…

Wederom geen goede reclame voor de sport.

Lees ook:Wenbo krijgt boete
Lees ook:Fernandez bekent schuld in matchfixing-zaak
Lees ook:“Snookerprofs gokken massaal”
Lees ook:Fernandez geschorst, Selt betaald boete
Lees ook:“Walker verdiende meer respect”, vindt Ebdon

Eén reactie op “Burden geschorst wegens gokken

  1. Annet van Riel

    Correctie:
    Burden is voorwaardelijk geschorst voor 6 maanden. Dat betekent dat hij de schorsing moet uitzitten als hij voor 1 januari 2018 nog een keer voor gokken schuldig bevonden wordt. Hij mag nu dus gewoon snookeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.