Hoe is het toch met… Snookercentrum Brand?

Wie kent die gezellige club in Veenendaal niet? Vooral bekend geworden door de Veenendaal Open, welke tot 2010 een prominente plek op de kalender van de KNBB innam. Ook heeft Stefan Mazrocis (meervoudig Nederlands Kampioen) hier een tijdje zijn thuisbasis gehad. Maar zeker ook heeft Brand met een aantal competitieteams meegedraaid in de landelijke competitie, met als hoogste plek zelfs de eredivisie, al was dat wel in het seizoen dat de DBSA ook actief was met zijn eigen competitie. Maar inmiddels is het wat stil geworden rond deze vereniging. Hoogste tijd dus voor de vraag: Hoe is het toch met Snookervereniging Brand?

Snookerclub Brand (c) Google

Op een warme vrijdagavond kom ik de zaak binnen. Op het eerste gezicht is er weinig veranderd, maar dan valt het nieuwe gezicht achter de bar op. Gijs van Hattum verwelkomt ons vriendelijk en herkent mijn stem al van de telefonische reservering. Van Hattum blijkt sinds 1 maart van dit jaar de zaak te hebben overgenomen.

Van Hattum is geen onbekende in het biljart- en snookerwereldje. Jarenlang is hij eigenaar geweest van Biljart en Snookercentrum “Gijs van Hattum” in Wageningen. Daar is hij onder meer actief geweest met het organiseren van de bekende Amstel-Libre Trofee-toernooien. Ook heeft hij een nieuw soort biljarttafel ontwikkeld, zonder de bekende leistenen platen, maar daarvoor in de plaats kunststofplaten! Met zijn bedrijf Nuovo Prova Biljart bouwt hij (onder andere) deze tafels zelf.

Voor snookerclub Brand zit hij vol plannen. Van Hattum vertelt dat hij één snookertafel zal opofferen, maar dat hij door een efficiëntere indeling van 11 naar 14 tafels wil gaan. De biljarttafels komen uit de eigen zaak van van Hattum. Ook hoopt hij rond de feestdagen weer een Veenendaals Open te organiseren, bij voorkeur een combinatietoernooi biljart-snooker. Tevens benadrukt van Hattum dat er nog ruimte is voor nieuwe competitieteams.

Kortom, Brand lijkt een heel nieuw leven te krijgen ingeblazen, wat het Veenendaalse snooker zeker verdient!

Lees ook:Rechter zaak-Lee blijkt zakenpartner van Hearn
Lees ook:Transfer op de snookerlaken-markt
Lees ook:Zaak Stephen Lee in september voor sportrechter
Lees ook:Play Ball Belgisch Kampioen teams
Lees ook:Doek valt voor “Open Veenendaalse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.