Onderzoek naar match-fixing door Un-nooh

De wereldsnookerbond is een onderzoek gestart naar mogelijke match-fixing door Thepchaiya Un-nooh.

De prof uit Thailand wordt ervan verdacht zijn partij tegen Steve Davis op het PTC-toernooi in Gloucester afgelopen zaterdag opzettelijk te hebben verloren.

Er werden bij Aziatische bookmakers verdachte weddenschappen op deze relatief onbeduidende partij afgesloten. Thepchaiya speelde dramatisch slecht en verloor zonder noemenswaardig verweer met 0-4.

Over deze kwestie schreef ik zaterdag hier al uitvoerig. Feitelijk kon de WPBSA niet anders dan de zaak uit te laten zoeken. Dat gebeurt nu door Nigel Mawer van de Integrity Unit.

Volgens dit statement op worldsnooker.com is er sprake van “unusual betting patterns”.

World Snooker benadrukt dat het om een vóóronderzoek gaat. Pas als duidelijk is wat zaterdag precies is voorgevallen, wordt over een aanklacht tegen Un-nooh beslist.

Tot die tijd moeten we ervan uitgaan dat Un-nooh onschuldig is.

Mocht de Thai straks echter aangeklaagd worden, dan hangt de amateur-wereldkampioen van 2008 een zware straf boven het hoofd. De snookerbazen treden tegenwoordig met harde hand op tegen alles wat met match-fixing en gokfraude te maken heeft.

Pas geleden nog werd Joe Jogia voor twee jaar geschorst omdat hij afspraken gemaakt zou hebben om een partij op de Shoot-Out afgelopen januari opzettelijk te verliezen.

Die bewuste partij – tegen Matthew Selt – werd overigens nooit gespeeld omdat Jogia zich enkele dagen tevoren afmeldde, formeel met “een knieblessure” als reden.

Lees ook:Oh nee! Verkocht Un-nooh zijn partij?
Lees ook:Joe Jogia twee jaar geschorst
Lees ook:Volop match-fixing in snooker, zegt Jogia
Lees ook:WPBSA vindt “onvoldoende bewijs” tegen Un-nooh
Lees ook:Vrijgelaten Lee “in shock” na arrestatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.