Carter verslaat Trump bij China Championship

Ali Carter heeft Judd Trump verslagen bij het invitatietoernooi China Championship. In de eerste ronde wist de Engelsman zijn landgenoot met 6-4 te verslaan. 

(c) Monique Limbos

Trump wist nog 3-2 voor te komen dankzij een stolen frame in het vijfde frame, maar ziet dan Carter door een 92-break de score gelijk trekken. Trump weet opnieuw op voorsprong te komen maar met een 77- en een 53-break komt Carter op een 5-4 voorsprong. Ook het laatste frame weet The Captain op zijn naam te schrijven zodat hij zich donderdag in de kwartfinale mag melden om te spelen tegen de winnaar van de match tussen John Higgins en Mark Willliams. Deze wedstrijd wordt morgenmiddag om 12.30 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Ook Mark Selby en Mark Allen wisten de kwartfinale te behalen. Met een comfortabele 6-2 overwinning stuurde de wereldkampioen Anthony McGill naar huis. Allen versloeg op zijn beurt Ricky Walden met 6-4, met een 106- en een 140-break. Deze laatste break is de hoogste tot nu toe van dit toernooi.

(c) Monique Limbos

Tot slot speelden Marco Fu en Ding Junhui een bijzondere wedstrijd. Fu komt 3-0 voor te staan met onder meer een 74- en een 81-break, maar Ding vecht terug door twee frames op rij te winnen met een 58-break. Fu wint dan weer twee frames op rij, maar met een 56-break houdt Ding de spanning in de wedstrijd. In het laatste frame gaan de kansen over en weer, waarbij het op de zwarte bal aankomt. Beide Aziaten krijgen diverse kansen om het frame te winnen, maar uiteindelijk is het Fu die de laatste bal pot en de wedstrijd op zijn naam zet.

Morgen worden de overige wedstrijden van de eerste ronde gespeeld, deze wedstrijden zijn weer live te volgen via Eurosport 1. Alle komende wedstrijden, uitslagen en livescoring vind je hier.

Lees ook:Masters: Perry verslaat Ding
Lees ook:Masters: Carter wint overtuigend van Hawkins
Lees ook:Masters: Allen wint hoogstaande wedstrijd ten koste van Higgins
Lees ook:Trump naar kwartfinale Shanghai Masters op de laatste zwarte bal
Lees ook:Jones en Higgins naar kwartfinale UK Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.