Clarke verliest 2e finale op rij, loopt weer main tour-ticket mis

Jamie Clarke is voor de twee keer op rij zijn  main tour-ticket mis. Afgelopen juni verloor hij in de finale van het Europees Kampioenschap in Praag in de finale van Michael Wild, nu moest hij in de finale van het WK onder 21 jaar in Boekarest, na een zeer spannende wedstrijd, zijn meerdere erkennen in Boonyarit Keattikun. 

Clark was in de finale gekomen door in de kwartfinale te winnen van Dylan Craig uit Schotland, op een decider met 6-5. In de halve finale won hij met 7-3 van de Ier Josh Boileau.

Zijn Thaise tegenstander in de finale wist in de kwartfinale Zhao Xintong knap te verslaan met 6-2 en in de halve finale de volgende Chinees: Wang Yuchen met maar liefst 7-0.

In de finale hielden de Thai en de Welshman elkaar in het begin in evenwicht. De Thai startte goed met een 103-break, maar Clarke hield hem steeds bij. Vanaf 4-3 wist de Thai uit te lopen naar een 7-4 voorsprong, maar Clarke wist zich sterk terug te vechten naar een decider.

In de decider maakte Keattikun echter met een 53-break een einde aan de ambities van Clarke. De 19-jarige Thai mag volgend jaar zijn main tour-ticket gaat verzilveren.

De hoogste break van het toernooi stata op naam van Zhao Xintong, die een 145-break wist te scoren. Voor alle uitslagen klik je hier.

Lees ook:Jones naar main tour op laatste zwarte bal
Lees ook:Wie pakt het maintour ticket op het WK in Egypte?
Lees ook:Laatste wedstrijden Q-school 1 starten vanmorgen, Evans verliest
Lees ook:Hoeveel finales kun je verliezen?
Lees ook:Jak Jones wint EK amateurs in Polen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.