Carter terug in top 16 door winst in China

Ali Carter is na 19 maanden weer terug in de top-16. Door zijn lange afwezigheid in verband met zijn ziekte was The Captain uit de hoogste regionen geduikeld. Dankzij zijn goede resultaten van het afgelopen seizoen en de winst vandaag in China op de World Open mag hij zich weer top 16-speler noemen. 

(c) Monique Limbos

In de finale, die onder leiding stond van de Nederlander Jan Verhaas, kwam de Engelsman vandaag uit tegen Joe Perry. In de eerste sessie wist Carter reeds met 5-3 voor te komen tegen zijn landgenoot.

Na de middagpauze wist Carter de voorsprong uit te bouwen door breaks van 91, 53, 61 en 70. Hiermee vergrootte hij de voorsprong naar 8-3. Perry vocht zich echter terug breaks van 131, 106 en 92. Carter had zijn ogen echter op de hoofdprijs gericht en wist de titel uiteindelijk met 10-8 voor zich op te eisen.

Carter wint hiermee 90.000 pond, wat hem, zoals gezegd, weer een plaats in de top 16 oplevert. Eind augustus komt Carter in Duitsland weer in actie, om zijn titel bij de Paul Hunter Classic in Fürth te verdedigen.

Lees ook:Murphy verslaat Bingham in spannende finale WGP
Lees ook:Trump overtuigend naar zege in China Open
Lees ook:Briljante comeback bezorgt O’Sullivan de titel
Lees ook:Perry wint AT3
Lees ook:Higgins verslaat Bingham in China Championship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.