Carter en Perry treffen elkaar in finale World Open

De finale van de World Open in het Chinese Yushan wordt morgen een Engels onderonsje: Ali Carter en Joe Perry zullen daar uitvechten wie er met de hoofdprijs van 90.000 pond vandoor gaat. 

© Monique Limbos

Carter speelde vanmorgen tegen de laatste Aziaat in het toernooi: Thepchaiya Un-Nooh uit Thailand. De Thai wist het derde frame te winnen met een 54-break, wat overigens de enige vermeldenswaardige break was. Met tactisch spel weet The Captain de laatste vier frames te winnen, waardoor de Thai met 6-1 naar huis wordt gestuurd. Gelukkig vielen er in de andere halve finale genoeg mooie breaks te bewonderen.

(c) Monique Limbos

Daarin speelde Perry vandaag tegen zijn goede vriend Neil Robertson. Ondanks dat de Australiër hoger op de ranking staat, was het vandaag toch de Engelsman die met de winst ging strijken. Perry stond dan ook uitmuntend goed te spelen. Hij scoorde maar liefst drie centurybreaks op rij (132, 102 en 120) en nog drie breaks boven de 60 (70, 63 en 91). Robertson wist het derde en het vierde frame te winnen met een break 78 en een break 76, maar zag Perry daarna met de drie centurybreaks de eindstand op 6-2 zetten.

De finale is een best-of-19 en wordt gespeld over twee sessies. Beide sessies worden live uitgezonden op Eurosport 1: de eerste sessie vanaf 08.00 uur, de tweede vanaf 13.30 uur. Of volg hier de livescoring. Op dit bekende adres kun je natuurlijk ook terecht voor alle uitslagen tot nu toe.

Lees ook:Perry wint AT3
Lees ook:Robertson naar finale CoC ten koste van Perry
Lees ook:O’Sullivan overklast Selby
Lees ook:PTC Grand Finale: Williams en Perry in de finale
Lees ook:WK: Murphy en Bingham in evenwicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.