Geen upsets bij kwalificaties World Open

Er zijn geen hele grote verrassingen te melden bij de World Open kwalificatiewedstrijden. De meeste grote namen hebben netjes hun werk gedaan en zich geplaatst voor het hoofdtoernooi, wat op 25 juli van start gaat in China. Toch een paar zaken die opvielen:

We wisten al dat onze Luca Brecel zich had geplaatst voor het hoofdtoernooi. Met hem kunnen grote namen als Stuart Bingham, Barry Hawkins en Neil Robertson een vliegticket boeken naar China. Hawkins wist de hoogste break tot nu toe op zijn naam te schrijven, hij scoorde een 142-break tegen Zhao Xintong. De Engelsman won met 5-0 van de jonge Chinees.

Robertson had wat meer moeite om te winnen. Hij kwam al 1-0 achter omdat hij door file te laat arriveerde. Hij verloor vervolgens frame 2 en 3 door onder meer een 100-break van Sydney Wilson. De Australiër knokt zich echter terug naar een 3-3 stand door onder meer een 71- en een 99-break te scoren.

© Monique Limbos

Wilson zet de wedstrijd op scherp door het zevende frame te winnen, maar Robertson laat zien wat hij waard is door met een 68-break de decider af te dwingen, om in de decider nog een 64-break te maken en zo zijn ticket naar China veilig te stellen.

Enigszins verrassend is wel dat James Wattana zich heeft geplaatst. Hij speelde afgelopen week al een ticket voor de Indian Open veilig, ook wist hij zichzelf nu naar China te potten. Met een 5-2 overwinning op Robert Milkins lijkt de routinier nog steeds een aardig balletje mee te spelen.

Voor alle uitslagen en het speelschema van de World Open kun je hier terecht. Er wordt nog wel een wildcard-ronde ingeloot.

Vandaag gaan we verder met de Riga Masters. Deze kwalificatiewedstrijden worden vandaag en morgen gespeeld. Luca Brecel zal graag drie uit drie willen halen, hij speelt vandaag om 15.00 tegen Hatem Yassin uit Egypte. Bekijk hier het speelschema voor vandaag en morgen.

Lees ook:WK: Hawkins verslaat Robertson in decider
Lees ook:Brecel plaatst zich ook voor International Championship
Lees ook:Robertson passeert Trump na China Open-zege
Lees ook:Geen grote verrassingen bij kwartfinales English Open
Lees ook:Brecel plaatst zich voor Indian Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.