Toppers sneuvelen vroeg op World Open

Er is vandaag flink huisgehouden onder de grote namen die meespeelden op de World Open in China. Menig top 16-speler mocht na afloop van zijn tweede-rondewedstrijd zijn koffers gaan pakken. Zo hebben we onder meer afscheid moeten nemen van Judd Trump, Mark Selby, Graeme Dott en publiekslieveling Ding Junhui. 

© Monique Limbos

Trump kwam gisteren nog zonder te spelen door zijn eerste ronde heen, maar ging vandaag stevig onderuit tegen de jonge Chinees Zhang Anda. Trump wist met een 61-break de 1-0 achterstand goed te maken, maar Zhang wist met een 51- een 96- en een 136-break de score op scherp te zetten. Trump vecht zich dan nog terug en weet met een 70-break het zesde frame te winnen, maar in het zevende frame domineert de Chinees en weet deze de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Voor het Chinese publiek was het goed nieuws dat Zhang won, aangezien zij vandaag afscheid moesten nemen van hun favoriet: Ding Junhui. Ding kwam 3-0 achter te staan tegen Ben Woollaston voor hij een frame op het bord kon zetten. Met een 89-break wist hij het vierde frame te winnen en met een 58-break leek hij het vijfde frame ook te pakken, echter Woollaston stak daar een stokje voor door met een 60-break het frame alsnog in te pikken. Ook het negende en laatste frame ging naar de Engelsman, Ding daarmee met 5-1 naar huis sturende.

© Monique Limbos

Mark Selby speelde vanmorgen tegen de Thai Thepchaiya Un-Nooh en verloor met 5-3. Ricky Walden verloor van de sterk spelende Anthony McGill met 5-1. De Schot scoorde in deze wedstrijd een 141-break, de hoogste tot nu toe van dit toernooi.

Graeme Dott verloor in een strijd tussen twee oud-wereldkampioenen in een spannende wedstrijd in de decider van Mark Williams. Barry Hawkins verloor van Ryan Day met 5-4 en Stuart Bingham legde het af tegen Ali Carter die met 5-3 en vier breaks boven de 60 de oud-wereldkampioen naar huis stuurde.

Kortom: de top 16-spelers zijn nog niet helemaal in vorm na de (korte) zomerstop.

Titelverdediger Shaun Murphy en John Higgins zijn nog wel in de running voor de titel, net als Joe Perry en Neil Robertson. Morgen gaat de derde ronde van start, welke te volgen is via Eurosport en via livescoring.

Lees ook:Whitewash woensdag op German Masters
Lees ook:Selby verslagen op German Masters, Trump mist 147
Lees ook:Fu en Milkins al vroeg naar huis, Skalski kranig geweerd
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 7
Lees ook:Whitewash voor Selby en Dott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.