De jeugd heeft de toekomst: China wint World Cup met juniorenteam

Het tweede team van China, met de 15-jarige Yan Bingtao en de 17-jarige Zhou Yuelong hebben in hun thuisland Schotland, met John Higgins en Stephen Maguire, verslagen in de finale van de World Cup met 4-1. 

© Anil Soekhradj ‘SC De Loods’

China mocht als gastland twee teams mee laten doen, maar het eerste team werd in de kwartfinales al uitgeschakeld door Schotland. Schotland versloeg in de halve finale vervolgens, na een zeer spannende wedstrijd, op de laatste roze bal het team uit India, wat op hun beurt in de kwartfinale België had uitgeschakeld.

China 2 had in de halve finale met 4-3 het goed presterende Wales uitgeschakeld, die in de poulefase nog ongeslagen was gebleven.

In de finale startte Bingtao met een 100-break, waarna het thuisteam uitliep naar een 3-0 voorsprong. De Schotten pakken vervolgens één frame terug, maar moeten in het vijfde frame toekijken hoe de Chinezen zich naar de overwinning potten.

De twee jonge Chinezen pakken hiermee een prijzengeld van 130.000 pond, en beide een ticket voor de Champion of Champions.

Dit twee-jaarlijkse toernooi zal in 2017 weer opnieuw gehouden worden. Voor alle uitslagen van deze editie klik je hier.

Lees ook:Skalski en Brecel winnen eerste partij op World Cup, zonder eigen keu
Lees ook:Wales en China 2 in halve finale World Cup
Lees ook:Robertson door, Murphy verslagen op CoC
Lees ook:Jans door naar halve finale
Lees ook:Bingtao wereldkampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.