Kwartfinales bekend, België speelt tegen India, Engeland uitgeschakeld

Zet je wekker maar, want morgenvroeg om 07.00 uur spelen Luca Brecel en Tomasz Skalski in de kwartfinale van de World Cup in China tegen het team uit India, met Aditya Mehta en Pankaj Advani.

Pankaj Advani

Na een uitstekende prestatie in de poulefase, hebben ze geen ongunstige tegenstander voor de kwartfinale. India werd tweede in poule A, met overwinningen op Singapore, Malta en Oostenrijk. Ze verloren van de nummer 1 van de poule: China 1. Uit diezelfde poule komt dus China 1 uit in de kwartfinale tegen Schotland, die tweede werd in poule B.

De onderste helft van het schema kent een verrassing, al zat die er al wel even aan te komen. Het Engelse team, met wereldkampioen Stuart Bingham en voormalig wereldkampioen en nummer 1 van de ranking Mark Selby, is als derde in poule D geëindigd en dus uitgeschakeld. Ze wonnen vandaag wel met 3-2 van Ierland, mar dit was niet voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Qua aantal punten staan ze exact gelijk met Thailand, maar op het onderling resultaat is het Thaise team door. Thailand zal uitkomen tegen Wales. Mark Williams en Michael White hebben geen één frame verloren in poule C en zijn hiermee favoriet voor de titel.

De laatste kwartfinale gaat tussen China 2 en Australië. Australië werd tweede in poule C achter Wales en China 2 werd eerste in poule D.

Zoals gezegd zendt Eurosport 2 live uit, of de Belgische wedstrijd ook wordt getoond kan ik nu nog niet zeggen. Sowieso is de livescoring hier te volgen, en de wedstrijd van vanmorgen tussen België en Schotland is hier terug te kijken.

Lees ook:België nog steeds ongeslagen bij World Cup
Lees ook:België uitgeschakeld in World Cup
Lees ook:Wales en China 2 in halve finale World Cup
Lees ook:Belgie nog steeds koploper bij World Cup
Lees ook:De jeugd heeft de toekomst: China wint World Cup met juniorenteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.